Max Verstappen op weg naar Mercedes en via prestatie-clausule zelfs eind dit seizoen al?

Beweegt er wat in het Verstappen-kamp? Opvallende uitspraak in de pers, deze ochtend. Gisteren liet Valtteri Bottas in een interview met een Fins televisiestation al weten dat hij nog met niemand onderhandelt voor 2020. Dus ook niet met Mercedes, waar hij momenteel een contract voor één seizoen heeft, en dus nog geen houvast voor 2020. Navraag bij Mercedes-baas Toto Wolff bevestigt dat. “We zijn inderdaad nog niet aan het praten, maar Valtteri is wel zeer goed bezig.” Jaja.

EPA

Natuurlijk wordt het verhaal nu gekoppeld aan een opvallende quote van Helmut Marko, sportieve baas van Red Bull: “Natuurlijk zijn we bang dat we Max Verstappen zullen verliezen,” zegt hij in de ’Gazzetta Dello Sport’. Een plus één is twee: Max op weg naar Mercedes? De Nederlander heeft een contract tot eind 2020, zo gaat iedereen ervan uit. Maar daar zou ook een prestatie-clausule in staan, gaat het gerucht. Wat dat voorstelt, zo een clausule? Wel, dat zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat Max het recht heeft om eind dit seizoen al te vertrekken, als Red Bull er bijvoorbeeld niet in slaagt x aantal races te winnen.

Lees hier in HLN Plus het dagboek van onze Formule 1-watcher Jo Bossuyt in Montreal. Zo vraagt hij zich onder andere af of de speciale kwalificatie-modus, die de Ferrari van Vettel de pole opleverde, zand in de ogen strooit.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronaldo vatrijp

  Max is gewoon de beste F1 rijder die er op dit moment er is, en met een jonge leeftijd, het is dus heel begrijpelijk van Mercedes, dat ze deze klasbak binnen willen halen.

 • Ineke Visser

  2 Haantjes werkt niet in een team. Dus dit is alleen mogelijk als Lewis vertrekt.

 • rudi van dijck

  Mercedes heeft nu al 5 F1 piloten in loondienst!! waarom gaan ze dan Max erbij halen? en Mercedes weet ook wel dat dit om problemen vragen is!! periode met Rosberg zit ook nog vers in het geheugen. 2 toppers in 1 team werkt niet. en Lewis zal nog wel een jaar of 3 racen. die gaat voor de records.

 • Ricardo Paulssen

  Als je reageert dat Mercedes wel beter weet dan het zooitje Verstappen aan boord te nemen begrijp je helemaal niks van F1. Vrijwel de gehele wereld Is ervan overtuigd dat Max flinke stappen heeft gezet sinds Montreal vorig jaar maar dan nog zijn er figuren die in het verleden blijven hangen, triest.

 • Peter Thys

  tja dan rijden Hamilton en Verstappen elkaar beurrtelings van de baan zeker is dat !