Max Verstappen krijgt Honda-motor bij Red Bull

Photo News
Formule 1-team Red Bull Racing gaat vanaf 2019 in zee met het Japanse Honda als motorleverancier. Beide partijen tekenden een overeenkomst tot eind 2020.

Op dit moment rijden Daniel Ricciardo en Max Verstappen voor Red Bull nog rond met een Renault-motor. Honda voorziet dit seizoen al Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull, van motoren.

"Deze overeenkomst met Honda is het begin van een nieuwe fase van Red Bull, waarin we niet alleen voor GP-zeges willen strijden, maar voor de wereldtitel", laat teambaas Christian Horner op de website van het team noteren. "Honda heeft indruk op ons gemaakt met zijn toewijding tot de F1 en de snelle vooruitgang die het boekte bij Toro Rosso. Hun ambitie past bij de onze. We kijken er naar uit samen voor de hoogste prijzen te gaan."

De keuze voor Honda is opvallend te noemen. Het McLaren-team van Stoffel Vandoorne werkte de voorbije jaren samen met de Japanners en dat werd allesbehalve een succes. Ook met de motoren van Renault had Red Bull de voorbije jaren frequent problemen. Behalve een gebrekkige betrouwbaarheid haalden de krachtbronnen van Franse makelij ook niet de snelheid van Mercedes of Ferrari. Beide partijen werkten sinds 2007 samen.
16 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marcel Bontinck

  Beste Jeroen,het loon van Alonso bij Mclaren werd door Honda betaald,waarom zou hij dan tegen Honda zijn.

 • walter minnekens

  Walter de vuyst,wat moet het nu zijn ?Een verstappen die volgens u te arrogant is en niet kan rijden of een van dooren die te braaf is en ook niet kan volgen volgens u?

 • Hendrik Patyn

  Momenteel heeft de Torro Rosso met half zoveel budget maar met de Honda motor, veel betere resultaten dan de McLaren met Renault motor. De ervaren Alonso met de McLaren, is al verschillende keren geklopt geweest van de eerstejaars Gasly met zijn Torro Rosso met Honda motor. Binnenkort terug een Honda WK.

 • joost De krijger

  Ziet er slecht uit voor Stoffel . McLaren heeft 20miljoen dollar geboden aan Daniel Ricciardo . Om voor hen te komen rijden

 • Ronny Popelier

  Is niet moeilijk dat red Bull en Max gaan rijden met de Honda motoren, Stoffel reed alle mankementen uit en met de Honda motoren. Nog even en Renault staat ook competitief met betere resultaten.