Man die F1-carrière van Schumacher mee op poten zette, komt met opvallende anekdote: "Niemand was overtuigd van Michael"

Flavio Briatore (hier rechts) houdt Michael Schumacher omhoog toen die in 1994 zijn eerste wereldtitel pakte.
EPA Flavio Briatore (hier rechts) houdt Michael Schumacher omhoog toen die in 1994 zijn eerste wereldtitel pakte.
Had Flavio Briatore niet zo'n neus voor talent, dan had Michael Schumacher zijn carrière niet kunnen uitbouwen bij Benetton. De voormalige teambaas in de Formule 1 vertelde in de podcast van ex-piloot Nico Rosberg hoe hij 'Schumi' een contract aanbood. "We hebben om drie of vier uur 's nachts getekend", zegt Briatore.

Nico Rosberg zwaaide in 2016 nog af als actief Formule 1-piloot en dat als wereldkampioen. Dat wil echter niet zeggen dat de 33-jarige Duitser helemaal is verdwenen uit de wereld van de F1. Rosberg neemt tegenwoordig in zijn podcast 'Beyond Victory' interviews af met spraakmakende figuren en gisteren was het de beurt aan Flavio Briatore. De man die de carrière van Michael Schumacher helemaal in de steigers zette.

REUTERS

Briatore werd in 1989 teamchef bij Benetton en was meteen verkocht toen Michael Schumacher als vervanger bij Jordan zijn debuut maakte in de Formule 1. Halverwege het seizoen in 1991 wilde de Italiaan 'Schumi' dan ook naar zijn team halen. Al liep dat niet van een leiden dakje. "Niemand was overtuigd van Michael. Hij is niet goed, hij is te jong (toen 22 jaar red.). Hij is dit, hij is dat... Maar ik was zo zeker dat ze dan gezegd hebben: 'Ja, laat hem dan tekenen'. Ik heb hem het contract gestuurd en we hebben het om drie of vier uur 's nachts getekend."

Bij Benetton zouden ze het zich niet beklagen. In de vier jaar dat Schumacher bij de ploeg van Briatore reed, zou hij twee keer wereldkampioen worden (1994 en 1995). "Michael heeft nooit geklaagd", gaat Briatore verder. "Als er een probleem was met de auto, probeerde hij het op te lossen. Andere rijders zouden zeggen dat de auto sh*t was."
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gaston Batsleer

  Uit de documentaires van de carriere van Senna en Schumacher indertijd leerde ik: Senna natuurtalent die niet te evenaren was in drive helaas met fatale gevolgen, met Schumacher werd alles superprofessioneel: fysieke training, tot zelfs weerspotters rond het circuit

 • Eric Dens

  @piet huysentryuyt. Reed Senna in een superieure Williams ? Als ik u was zou ik eens ne keer de archieven er op nakijken hoor. Senna was zeer succesrijk (en daarom nog steeds de 'all time best') bij McLaren. Hij stapte over naar Williams die in grote problemen zaten en dat is hem zelfs fataal geworden. Tot zover het superieure Williams.

 • Guy Breugelmans

  Met al die poespas ,waar is ie vandaag,hoe is het met hem?

 • Fabio Mirabile

  @piet huysentruyt Ga je mij nou echt vertellen dat schumi een betere piloot was dan Senna?

 • Rik Vang

  @jan verstrepen: Ecclestone had overduidelijk in de smiezen dat deze man kwaliteiten had, en inkomsten genereerde voor F1, dus niks geen kloten handje boven het hoofd houden, maar de F1 inkomsten waren voor Bernie primair en als ie daarvoor Michael moest voortrekken was dat enkel voor zijn eigen voordeel!! Michael zorgde wel voor zijn eigen voordeel en behoefde eigenlijk NOOIT geen enkele bescherming van Bernie, Daar was ie zelf Véél te goed voor!