Lewis Hamilton maakt fans ongerust met cryptische boodschap

Photo News
Lewis Hamilton heeft met een cryptische boodschap zijn vele fans ongerust gemaakt. De vijfvoudig wereldkampioen in de Formule 1 deed dat op zijn Instagram-pagina, die voor de gelegenheid een zwarte achtergrond kreeg.

 “Eerlijk gezegd denk ik eraan om alles op te geven”, opent Hamilton. “Me volledig af te sluiten. Waarom zou je je druk maken als de wereld zo'n puinhoop is en mensen daar niets om lijken te geven? Ik ga een moment voor mezelf nemen om mijn gedachten op orde te brengen. Bedankt aan iedereen die wel om de wereld geeft.”

Mysterieuze woorden, maar waar Hamilton precies mee zit, is niet meteen duidelijk. In zijn sport stevent de Mercedes-coureur onbedreigd af op zijn zesde wereldtitel. De Brit staat er echter om bekend dat hij verder kijkt dan de Formule 1. Hamilton toont geregeld zijn maatschappelijke betrokkenheid, zoals vorige week nog in Japan toen hij het afslachten van dolfijnen publiekelijk aanklaagde. “Koop geen tickets voor dolfijnenshows in Japan”, luidde het toen. “Wees je ervan bewust welke vreselijke dingen ze dolfijnen, walvissen en andere zeedieren aandoen. Deze dieren mogen niet lijden.”

In Japan richtte Hamilton zijn pijlen op een welbepaald thema, met zijn nieuwe post laat hij iedereen in het ongewisse. De Turkse inval in Syrië? De racistische bejegening van zijn voetballende Engelse landgenoten - Hamilton is met veel spelers van de ‘Three Lions’ bevriend - gisteravond in Bulgarije? Het zijn mogelijke redenen voor de sombere gedachten die de F1-piloot momenteel kwellen. De boodschap van Hamilton bleef in elk geval niet onopgemerkt bij zijn 13,1 miljoen volgers op Instagram. “Beste Lewis, ik hoop dat je oké bent”, antwoordde een fan. “Praat alsjeblief met iemand. Je inspireert zoveel mensen, je bent een goed persoon. Weet dat miljoenen mensen wel om de wereld geven.”

rv9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Van Opstal

  Nooit een hoge pet opgehad van 's mans intelligentie.

 • Nico Dakman

  Dit is er een beetje over, de wereld rondreizen met hele team, met vervuildende auto's rondrijden in hele grote huizen wonen en dan klagen dat de wereld om zeep is?? begin bij jezelf Lewis u voetafdruk is 1000 keer groter dan een gewone mens.

 • Jacques Van de Velde

  Lewis, bedenk, na regen komt zonneschijn en mensen met onmenselijke woorden en daden zeggen meer over zichzelf dan over u !! Keep up the good spirit!!

 • Marc Steyaert

  Iedereen zou iedereen moeten helpen, I p v elkaar te pesten, en jaloers te zijn op elkaar Marc Steyaert

 • Freddie Heremans

  Als je terecht bezorgd bent om de rotzooi die de wereld is, dan kan de wanhoop toeslaan, ook bij een superstar als Hamilton, die al vaker blijk gaf een groot mens te zijn en vele goede doelen spijst. Hij kan dat omdat ie heel rijk is dank zij zijn sport, maar hij doet het toch maar, zonder ruchtbaarheid aan te geven.