Legendarische Ferrari-bolide van ‘Schumi’ gaat onder de hamer

REUTERS
De legendarische Ferrari F2002 van Michael Schumacher wordt dit weekend geveild. Dat hebben de organisatoren van de Grote Prijs F1 van Abu Dhabi, de laatste WK-manche van het seizoen, vandaag aangekondigd.

De F2002 is niet zomaar een bolide uit Schumi’s rijke verzameling. De Duitse F1-legende veroverde in de Ferrari-wagen zijn vijfde van zeven wereldtitels. Veilinghuis Sotheby’s verwacht dat de bolide voor niet minder dan zeven miljoen euro onder de hamer zal gaan. Schumacher domineerde samen met zijn Braziliaanse ploegmaat Rubens Barrichello de Formule 1 in 2002 met hun Ferrari F2002. Ze wonnen op twee na alle GP’s. Schumacher, die in alle races eerste of tweede werd, pakte de wereldtitel met 144 punten.

Naast de F2002 wordt in Abu Dhabi ook de Benetton B192, de wagen waarin Schumacher zijn F1-debuut maakte in 1992, aan de hoogste bieder verkocht. Een deel van de opbrengst van beide bolides gaat naar de Keep Fighting Foundation, een non-profit organisatie die de familie Schumacher eind 2016 oprichtte.

Schumacher, die dit jaar 50 werd, revalideert in zijn woning in Zwitserland nog altijd van een ernstig skiongeval. Op 29 december zal het zes jaar geleden zijn dat de F1-kampioen in het Franse Méribel getroffen werd door het noodlot. Sinds zijn zware crash werd Schumacher nooit meer in het openbaar gezien.

APReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.