Laatste F1-zitje voor 2020 is ingevuld: Williams geeft jonge Canadees Latifi een kans

Photo News
Williams heeft voor volgend seizoen de Canadees Nicholas Latifi aangesteld als wedstrijdcoureur. Dat heeft het Britse Formule 1-team vandaag bekendgemaakt. De 24-jarige Latifi zal samen met de Brit George Russell de twee stoeltjes van de renstal in 2020 bezetten. Latifi vervangt de Pool Robert Kubica, die komend weekend in Abu Dhabi zijn laatste race rijdt voor Williams.

Latifi was al reserverijder bij Williams. Hij mocht afgelopen seizoen al zes keer de eerste vrije training afwerken in de bolide van de Britse renstal. Hij kwam als racer uit in de Formule 2, waarin hij met nog een raceweekend voor de boeg op de tweede plaats in het kampioenschap staat.

Williams maakt een zeer moeizaam seizoen door. De auto’s waren verreweg de langzaamste in het veld. Kubica wist dit jaar in de Grote Prijs van Duitsland het enige WK-punt te scoren voor het team.

Photo News
Photo News

Rode Neuzen Dag kent vrijdag zijn finale. Met het ingezamelde geld helpt Rode Neuzen Dag onze jongeren sterker te maken, vooral op scholen. Samen met meer dan 2 miljoen lezers gaat HLN voor #generationstronger. Als elke HLN-lezer slechts 1 euro bijdraagt, kan Rode Neuzen Dag een recordsom ophalen in de laatste rechte lijn. Het enige wat je daarvoor moet doen, is een sms sturen. Dat doe je door NEUS te sms’en naar 4666. Met slechts 1 euro kan je dus een wereld van verschil maken. Of het is gelukt, verneem je vrijdag tijdens de grote liveshow op VTM om 20.40 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.