Kritiek op Sebastian Vettel na eerste F1-weekend: “Ik weet soms niet wat er met hem aan de hand is”

Photo News
Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel heeft een pover eerste F1-weekend achter de rug. De 33-jarige Duitser eindigde gisteren pas als tiende, terwijl zijn teamgenoot Charles Leclerc tweede werd. De kritiek zwelt aan.

“Sebastian Vettel en Ferrari, dat werkt niet meer.” Zo kopt de Duitse krant Bild na de moeilijke eerste race van het seizoen. Vettel kon zich zaterdag in Oostenrijk niet kwalificeren voor Q3 en zette pas de elfde tijd neer. Gisteren bolde hij als tiende over de finish, nadat hij eerder contact maakte met zijn opvolger Carlos Sainz (de Spaanse McLaren-piloot rijdt vanaf 2021 voor Ferrari, red.).

Vettel probeerde tijdens de grand prix een inhaalactie in te zetten op Sainz, maar de twee raakten elkaar, waardoor de Duitser terugviel naar de staart van het veld. “Dat was geen goede actie van Vettel. Maar ik denk dat hij dat wel weet”, klonk het bij de kritische Ferrari-teambaas Mattia Binotto.

Ook voormalig wereldkampioen Nico Rosberg liet van zich horen. “Tijdens een duel probeert Vettel altijd binnendoor te gaan. Hij moet gewoon iets anders verzinnen. Het is overduidelijk dat hij een verkeerde inschatting maakte.” Ralf Schumacher vulde aan bij Sky Sports. “Dit kan een jonge bestuurder overkomen, maar met Sebastian mag zoiets niet voorvallen. Ik weet soms niet wat er met hem aan de hand is.”

Vettel stak het dan weer op zijn bolide. “De auto was moeilijk te besturen. Ik herkende de wagen niet meer in vergelijking met zaterdag en vrijdag. De snelheid was er niet. Het was geen gemakkelijke race”, aldus de Duitser, die na dit seizoen vertrekt bij Ferrari. Wordt het een afscheidsjaar in mineur? De kans is reëel. 

REUTERS

Lees ook: 

“Daar gaan we weer...”: onze F1-watcher ziet hoe Mercedes ook dit seizoen (ver) boven de rest uittorent

Verstappen en Leclerc knielen niét als steun voor ‘Black Lives Matter’ en dat begrijpt niet iedereen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marko Decandt

    Was wel een feit dat hij daar een debutantenfout maakte bij Sainz. Hij heeft het precies al opgegeven vanaf de eerste race.