Komend seizoen meer inhaalacties in de Formule 1 na aanpassingen aan reglement

Getty Images
Komend seizoen wordt het inhalen in de Formule 1 een stuk eenvoudiger. De Formule 1-commissie heeft gisteravond ingestemd met de nodige aanpassingen aan de wagens.

Zo wordt de voorvleugel aangepakt, waardoor het makkelijker moet worden om dichter achter elkaar te rijden, zonder dat er neerwaartse druk verloren gaat. Ook wordt de achtervleugel onder handen genomen, zodat het voordeel van het DRS-systeem groter wordt.

Gisteren was het laatst mogelijke moment om regelaanpassingen voor 2019 door te voeren. Volgens de huidige regels moeten vier van de tien teams hun goedkeuring geven als de andere commissieleden, de FIA, F1 en afgevaardigden van sponsoren en promotors, hun akkoord geven. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Motorsport zouden liefst zes teams (Ferrari, Red Bull, Renault, McLaren, Toro Rosso en Haas) tegen de plannen hebben gestemd. Cyril Abiteboul, teambaas van Renault, verklaarde tegen te zijn omdat de Formule 1 prima in elkaar zit en in 2021 al nieuwe regels worden ingevoerd. "2021 is het grote doel en daar moeten we ons niet van laten afleiden. Laten we alles goed doen, de volledige auto, de inrichting van de F1, budgetbeperkingen enzovoort, maar wel in 2021. Het product is nu in orde."

Eenzelfde bewoordingen gebruikt Christian Horner, de teambaas van Red Bull. "Sommige ontwikkelingen zijn schadelijk, dus we kunnen het beter laten zoals het nu is. Dan passen we in 2021 het hele pakket aan, zodat alles wordt aangepakt."
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ineke Visser

  deridder jean Laten we Stoffel Vandoorne op koprijden dan wordt hij nog ingehaald door de safetycar.

 • Berry Colijn

  deridder jean. Zou het dan toch gaan gebeuren dat Stoffel eindelijk eens iemand in gaat halen!!!! Of blijft hij als in een optocht, zeg maar, in een soort polonaise, zijn ongevaarlijke vervelende slaapverwekkende rondjes rijden!! Snurk, snurk, snurk.

 • Luc Lievens

  Terug naar de jaren zeventig, dat was pas F1. Geen mietjes die door de boordradio als kinderen hun overwinning uitschreeuwen. Een hele race op één set banden rijden en zeker geen tankstops die een race onoverzichtelijk maken.

 • Verstraeten Dirk

  terug pittstops met tanken en vrije bande keuze zou al veel schelen

 • jean petermans

  Al die aanpassingen (zowel vroeger, nu en later) zullen zeer weinig uithalen indien men de circuits niet gaat aanpassen, want nu is het zo dat door de aanleg van deze, is inhalen maar op een zeer beperkt aantal plaatsen mogelijk.