Kleinzoon Fittipaldi wordt volgend seizoen testrijder bij Haas

Twitter Haas
De Braziliaan Pietro Fittipaldi wordt in het seizoen 2019 testrijder bij Formule 1-team Haas. Dat maakte het Amerikaanse team vandaag bekend in de marge van de GP van Brazilië in Sao Paolo. Zijn grootvader Emerson Fittipaldi kroonde zich in 1972 (met Lotus) en 1974 (McLaren) tot wereldkampioen.

De 22-jarige Braziliaan wordt invaller voor Romain Grosjean en Kevin Magnussen, die beiden aan boord blijven bij Haas. "Ik ben blij om Pietro te mogen verwelkomen bij Haas. We kijken uit naar de samenwerking", zei Guenther Steiner, teambaas bij Haas. "Hij brengt een winnaarscultuur mee vanuit zijn periode als junior, en recenter deed hij het ook goed in de IndyCar series."

Eind deze maand mag Fittipaldi al de slottest van het seizoen doen in Abu Dhabi. "Daar kijk ik naar uit. Die ervaring neem ik mee naar 2019 en hopelijk levert het me in de toekomst een racestoeltje in de Formule 1 op", aldus Fittipaldi.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Thys

    echte kenners hier Ocon moet het gehele seizoen gestraft worden, met nog 1 GP te gaan!

  • Jan Lanclus

    @Jef Lois: hij is zoals SVD aangetrokken als simulatiepiloot. Het verschil is dat SVD bij Mercedes is en daarbij piloot is bij hun Forle E afdeling HWA. Voor je de frustaties loslaat beter eerst nadenken.

  • Jef Lois

    Dit moet de aanhang van Van Doorne echt pijn doen het zoveelste bewijs dat men hem nergens wou