Kimi Räikkönen grijpt polepositie in GP Italië met toptijd, Vandoorne start morgen vanop voorlaatste plek

Photo News
Kimi Räikkönen start morgen vanop de polepositie in de GP van Italië. Op het legendarische circuit van Monza klokte de Fin van Ferrari de beste tijd af tijdens de kwalificaties. Stoffel Vandoorne overleefde de Q1 niet en start morgen als voorlaatste.

Op een mirakelrace van Stoffel Vandoorne hoeven we dit weekend niet te hopen. Zo gaf de Kortrijkzaan zelf al aan. Onze landgenoot werd vandaag 18de -op twee na laatste, dus- eerder op de dag in de derde vrije oefensessie. Tijdens de kwalificaties deze namiddag werd Vandoorne uitgeschakeld in Q1. Hij klokte een teleurstellende twintigste en laatste tijd en start morgen vanop de voorlaatste positie. 

Ook Sergio Perez, de Mexicaan van Force India, was hetzelfde lot beschoren in Q1. Opmerkelijk, aangezien hij vorig weekend nog vijfde finishte in ons land. Kimi Räikkönen liet zich dan weer in positieve zin opmerken met een knaltijd in Q3, goed voor de poleposititie. 

Gisteren moest Vandoorne in de eerste vrije oefenritten zijn plaats afstaan aan de Brit Lando Norris en finishte vervolgens in de tweede oefensessie in 1:24.084 op de laatste plaats. 

Ericsson moet tien plaatsen achteruit op startgrid

De Zweed Marcus Ericsson (Sauber) moet morgen tien plaatsen achteruit op de startgrid. Ericsson crashte zwaar met zijn Sauber bij het begin van de tweede vrije oefenritten. De Zweed verloor kort voor de eerste bocht de controle over het stuur en ging met zijn bolide enkele keren over de kop. Nadien moest hij zijn motor laten vervangen - reeds voor de vierde keer dit seizoen - en dat kost hem nu tien plaatsen. Het reglement laat immers maar drie wissels toe. 

Photo News
Stoffel Vandoorne.
Photo News Stoffel Vandoorne.
Stoffel Vandoorne.
Photo News Stoffel Vandoorne.16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stef Vandebergh

  Johan, sinds 26 maart 1992

 • Jan Willems

  Hij is dus weer laatste in de tijdtraining, zoals zo vaak en weer langzamer dan Alonso. Als je zulke papieren voorlegt zal er bij geen enkel F1 team belangstelling voor je bestaan ben ik bang.

 • Ilse Dams

  gasten, de tijd van Stoffel is 0.5 sec sneller dan de tijd van Alonso in Q2 dus denk wel dat Stoffel talent heeft, tussen Bottas en Stoffel in Q1 0.7 sec verschil.Het lag zeer dicht bij elkaar in Q1.

 • Johan Vandekerckhove

  Sinds wanneer is Vandoorne een Kortrijkzaan ?

 • Walter Mertens

  Ale stoffel . 1 plaats te hoog he