Exclusief voor abonnees

Karel Loos, race-ingenieur van Ricciardo bij Renault: “Het is keihard werken, ik breng hier veel offers voor”

Karel Loos met Daniel Ricciardo.
RV Karel Loos met Daniel Ricciardo.
Abu Dhabi 2019, nummer 21 en laatste GP van het jaar. Acht maanden en twee weken na de start van het seizoen. “Je wil echt niet weten hoeveel uren ik dit jaar weer in een vliegtuig zat”, zegt hij. Limburger Karel Loos, race-ingenieur van Renault-coureur Daniel Ricciardo, over zijn passie.

Vraag de gemiddelde F1-fanaat of hij naast Jacky Ickx, Thierry Boutsen, Stoffel Vandoorne of Jérôme D’Ambrosio nog een Belg kent die een belangrijke rol speelde in Formule 1, en hij herinnert zich misschien Jacky Eeckelaert. De Antwerpenaar rolde in 1995 de ­koninginnenklasse binnen via Peugeot. Werd technisch directeur bij Prost-Peugeot (1998), race-ingenieur van Kimi Räik­könen (2001) en technisch directeur bij Honda in 2007. Vandaag zit Eeckelaert niet meer in Formule 1, maar hij kreeg opvolging. Bij Renault is Limburger Karel Loos op zijn 33ste al race-inge­nieur van de Australische topcoureur Daniel Ricciardo. “Ik werk ­tijdens de F1-weekends constant samen met Daniel: bezig zijn met de afstelling van de auto, de prestaties analyseren en zoeken naar manieren om sneller te gaan.”

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ineke Visser

    Niks meer dan respect dit is echte passie! Geweldig om dit te zien.

  • Kris Neyens

    Knap !