Japan zet zich schrap voor supertyfoon Hagibis, programma Formule 1 aangepast

Max Verstappen (Red Bull) en Charles Leclerc (Ferrari) in actie op het circuit van Suzuka.
REUTERS Max Verstappen (Red Bull) en Charles Leclerc (Ferrari) in actie op het circuit van Suzuka.
Japan zet zich schrap voor de komst van sypertyfoon Hagibis vandaag. Als gevolg van het verwachte noodweer hadden de organisatoren van het WK rugby in Japan de groepswedstrijden Italië-Nieuw-Zeeland en Engeland-Frankrijk al geschrapt. Nu blijkt dat ook de organisatie van de Grote Prijs van Japan in de Formule 1 het programma aanpast. 

De oefenritten die dit weekend in Suzuka voorzien waren voor zaterdag 15 uur plaatselijke tijd (8 uur Belgische tijd) worden verplaatst naar zondag 10 uur (3 uur Belgische tijd).

Luchtvaartmaatschappijen hebben intussen voor zaterdag al meer dan 1.100 vluchten geannuleerd en ook heel wat treinverbindingen in de ruime omgeving van Tokio worden tijdelijk opgeschort.

In de nacht van donderdag op vrijdag Belgische tijd bevond Hagibis zich zo'n 410 kilometer ten westen van het eiland Chichi Jima. De tyfoon verplaatste zich aan 25 kilometer per uur richting noord-noordwest. Het natuurgeweld gaat momenteel gepaard met gemiddelde windsnelheden van 180 kilometer per uur en windstoten tot 252 kilometer per uur.

Supertyfoon Hagibis raast op Japan af.
AP Supertyfoon Hagibis raast op Japan af.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ingrid grieten

    Het is ginder nu wel net het seizoen voor tyfoons echter gaat het de sportbobo's enkel over geld. Die zijn nog in staat om de winterspelen in de woestijn te organiseren en te houden ook.

  • Theo Van Hoof

    Ik begrijp niet waarom ze die grote prijs op dat ogenblik plannen. Elk jaar is er typhoon gevaar. Plan deze GP vroeger op het seizoen.

  • Catherine MISTIAEN

    Ik veronderstel dat deze tyfoon iets speciaal is, een uitzondering en niet zomaar iets wat vaker gebeurt, aangezien al deze sportactiviteiten daar plaats vinden. M.a.w. is dit pure chaos van de natuur, of zit er een systeem achter?