In 2020 opnieuw een Formule 1-race in Nederland? “Dit is een unieke kans”

Photo News
Formula One Management Limited, eigenaar van de Formule 1, heeft het Circuit van Zandvoort een concreet aanbod gedaan om al in 2020 een Grand Prix te organiseren. Daarmee zou de Grote Prijs van Nederland voor het eerst sinds 1985 weer in Nederland worden gehouden, schrijft De Telegraaf.

Prins Bernhard van Oranje, eigenaar van het Zandvoortse circuit, bevestigt de actie van de Formule 1-top: "Als wij nu tekenen, dan heeft Nederland in 2020 weer een Grand Prix. Met Max Verstappen. Iedereen is er bij ons terdege van bewust dat dit een unieke kans is."

Het Circuit van Zandvoort is goed uit alle onderzoeken gekomen die door de betrokken partijen zijn gedaan. De fee die Zandvoort voor de rechten van de Grote Prijs moet betalen is circa 20 miljoen euro. De totale kosten voor de organisatie worden tussen de 30 en 40 miljoen euro geschat. 

Tussen 1952 en 1985 streek de Formule 1 bijna ieder jaar neer op Zandvoort. Niki Lauda was 33 jaar geleden de laatste winnaar. De Oostenrijker had op het podium gezelschap van Alain Prost en Ayrton Senna.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ingrid grieten

  Zandvoort is ideaal want het is ook maar 10 minuutjes van jachthaven Merlenhaven.

 • Ineke Visser

  Assen had beter geweest beter bereikbaar en genoeg parkeerplaatsen.

 • Michel van Duinen

  Te klein en moeilijk om er te geraken. Dat weet iedereen. Er zal toch echt veel koeten veranderen voor dat je dit een volwaardig f1 cirquit kunt noemen.

 • wim rooyakkers

  Het hele F1 gebeuren is een geld kwestie,in Monaco en Rusland racen ze rakelings langs opstakels,en de (echte) circuits moeten iedereen keer weer voor miljoenen aanpassingen doen alvorens de race toegewezen te krijgen.

 • patrick roels

  Zou mooi zijn