Hockenheim ziet het somber in: “Kans reëel dat het zondag de laatste GP van Duitsland is”

photo_news
Het ziet er somber uit voor de Grote Prijs van Duitsland in de Formule 1. De kans is groot dat komend weekend voorlopig de laatste is. Circuit Hockenheim heeft nog geen contract voor 2020 en de directie heeft weinig hoop dat het nog goedkomt.

"Voor 2020 acht ik de kans klein op een Duitse Grote Prijs", zegt circuitdirecteur Georg Seiler aan persbureau DPA. "Er zijn 21 races gepland, Hanoi en Zandvoort zijn nieuw, dus er zullen races moeten afvallen. Mexico en Barcelona behoren tot de kandidaten en wij ook.”

Hockenheim heeft al jaren teruglopende toeschouwersaantallen en krijgt de organisatie van de GP financieel amper rond. Dankzij de steun van Mercedes slaagde het circuit er voor dit jaar nog net in een race te organiseren. “Er is altijd een achterdeur en we praten met eigenaar Liberty Media van de Formule 1, maar van een contract voor 2020 is nog lang geen sprake. Ik zie het somber in”, aldus Seiler.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Oplinus

  Afschaffen dat boeltje, overheden maken zich compleet belachelijk als ze de burgers allerlei milieumaatregelen opleggen en tegelijkertijd deze voorbijgestreefde en zeer vervuilende sport blijven toelaten.

 • eddy Vanhentenrijk

  Wie gaat nog naar de F1 kijken, heel duur en altijd dezelfde winnaar, Mercedes 1 en 2, Vettel en verstappen of nu ook Leclerc voor een plaatsje op het podium, het is echt te eentonig geworden, ik kijk al een tijd niet meer.

 • Jan Jansen

  Tijd voor verandering! Heel goede beslissing Zandvoort i.p.v. Hockenheim!

 • Peter Van den Borre

  Is logisch dat er geld moet zijn, geen geld geen Formule 1 meer, al is het vet wel van de soep, de laatse jaren zo ééntonige races

 • wim rooyakkers

  Zandvoort zal een Grote verkeers infarct worden.