Hamilton zet kroon op het werk: Britse wereldkampioen knalt soeverein naar de zege in Abu Dhabi

REUTERS
Lewis Hamilton heeft de GP Formule 1 van Abu Dhabi, de slotmanche van het seizoen, gewonnen. De Britse wereldkampioen startte op de pole op het Yas Marina Circuit en hij kwam in zijn Mercedes op geen enkel moment in de problemen. 

De laatste GP van het seizoen werd misschien ook wel de makkelijkste voor Lewis Hamilton. De Brit schoot prima uit de startblokken en bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit. Op ruime afstand van de wereldkampioen was het wél spannend om de tweede plaats. Leclerc en Verstappen legden elkaar het vuur aan de schenen en de knappe inhaalmanoeuvres volgden elkaar snel op. 

Beide rijders hadden de nodige problemen met hun bolide en op een bepaald moment moest Leclerc zelfs overschakelen naar wat hij “plan C” noemde: de rode band, waarmee hij in zijn Ferrari de aanval op Verstappen kon inzetten. Tien ronden voor het einde bedroeg de kloof echter bijna een halve minuut en dat verschil maakte de Monegask niet meer goed. En Hamilton, die raasde gewoon voort. De Brit kon optimaal genieten van zijn laatste wedstrijd van het seizoen en sluit het seizoen af met elf GP-zeges.

Lewis Hamilton.
REUTERS Lewis Hamilton.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Toon Schouteden

  Moest Bottas op z'n normale positie kunnen starten, had hij de race gewonnen. Vertrekken vanuit laatste positie en als vierde eindigen... eigenlijk was hij de "driver of the day" en zeker niet Hulkenberg (die ook een mooie laatste race reed).

 • bart Bollen

  Wanneer gaat Hamilton op pensioen? Dan kan er ook eens iemand anders wk worden.

 • Ineke Visser

  De beste rijders in de top 3!

 • Cor Dierckx

  Hij heeft natuurlijk ook veruit de beste bolide dat mag er bijgezegd worden ge kunt het vergelijken met een gewone fiets en een koersfiets.

 • Rudy Callens

  Kan men hem voor volgend jaar al ook niet wereldkampioen maken? Dan moeten er geen races gereden worden en spaart men miljarden uit en is nog goed voor milieu ook! Wie kijkt er nu nog naar F1? Absoluut de saaiste sport ooit geworden!