Hamilton over uitspraken Verstappen: “Dat zie ik vaak als teken van zwakte”

AP
Max Verstappen wil dit seizoen een gooi naar de wereldtitel in de Formule 1 doen en de Nederlander neemt het daarbij op tegen de ongenaakbare Lewis Hamilton. ‘Mad Max’ noemde Hamilton daarbij “erg goed”, maar hij voegde toe dat de Brit “God niet is”. Hamilton zelf kan alleen maar lachen om de uitspraken van zijn opponent.

“Ik vind het leuk om te zien”, vertelt Hamilton bij de lancering van de nieuwe auto van Mercedes. “Ik heb mij altijd laten horen op het circuit. Vaak zie ik zulke praat als een teken van zwakte.”

Hamilton heeft altijd gezegd dat hij er naar uitkijkt om op de baan te knokken tegen Verstappen. De afgelopen seizoenen is het respect voor de Nederlander steeds meer gegroeid en ziet Hamilton in Verstappen ook een toekomstige wereldkampioen. 

Het Formule 1-seizoen wordt volgende week afgetrapt met drie testdagen. Een week later volgen nog drie dagen voordat het circus naar Melbourne afreist voor de Grand Prix van Australië op 15 maart. Mercedes stelde vandaag zijn bolide voor het nieuwe seizoen voor. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, gaf via de sociale media de eerste beelden van de W11 vrij.

Maandag had Mercedes al de kleurstelling van de bolide onthuld bij de presentatie van de nieuwe hoofdpartner Ineos. De komst van Ineos zorgt voor rode accenten op de auto die verder zoals gebruikelijk zilver van kleur is, met enkele mintgroene strepen.

“Liefde hangt in de lucht”, schreef Mercedes op Twitter bij enkele foto’s van de W11. Omdat de reglementen voor dit seizoen amper zijn gewijzigd, vertoont de nieuwe ‘Silberpfeile’ veel gelijkenissen met zijn voorganger. Het verschil zit in de details, aldus Mercedes. Zo zijn de voorvleugel en de neus wat ‘ronder’ dan vorig seizoen, om de luchtstromen beter te geleiden.

Photo News4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jantje Klaasen

  We zullen dit jaar eens kijken als je constant de kont van de wagen van Max ziet wie er tekenen van zwakte geeft !

 • Ineke Visser

  Aanval is de beste verdediging Lewis!

 • eduard janssens

  Zwakte ? houd met hem maar rekening dit seizoen !!

 • Feline Noé

  Waar is de tijdperk van "gentlemen" kampioenen gelijk Schumi en Mika Hakkinen..