Hamilton na zesde wereldtitel: “Dit is overweldigend”

Lewis Hamilton.
USA TODAY Sports Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton had er snel vrede mee dat hij de zege in de Grand Prix van de Verenigde Staten aan ploeggenoot Valtteri Bottas moest laten. “Eén en twee worden was het doel. Ik dacht niet dat het met een stop kon, maar dit voelt geweldig. Het was een zware race”, zei de Brit, die één pitstop minder maakte dan Bottas.

Hamilton sloeg een eerste aanvalspoging van Bottas nog af, maar liet zijn collega vijf ronden voor het einde toch passeren. De Brit hoefde geen risico te nemen omdat een plek bij de eerste acht volstond voor het behalen van de wereldtitel.

“Dit is echt overweldigend”, aldus de 34-jarige Hamilton, die nu nog één titel minder achter zijn naam heeft staan dan de Duitse racelegende Michael Schumacher. “Ik ben nog topfit en ben klaar voor de volgende race. Het is geweldig om dit hier te vieren met al mijn familieleden.”

Photo News
AFP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jürgen Mouton

    Hamilton heeft eigenlijk het record aan wereldtitels, want hij word veel minder/niet bevoordeeld tegenover zijn teammaat in tegenstelling tot Schumacher, en heeft ze zelf moeten verdienen...