Hamilton en Rosberg dagen elkaar uit

Lewis Hamilton.
EPA Lewis Hamilton.
De Brit Lewis Hamilton, winnaar van de laatste vier grandprixraces en leider in het wereldkampioenschap, vindt dat hij zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg op veel grotere afstand moet rijden.

"Ik ben een perfectionist. Mooi dat ik heb gewonnen, maar ik had sneller moeten zijn, dat voel ik en dat weet ik. Nico had niet zo dicht achter mij moeten zitten", zei hij tegen vakmagazine Autosport.

Rosberg won de openingsrace van dit jaar in Melbourne, maar finishte de vier daaropvolgende races steeds als tweede. Hij mikt op een kentering in Monaco, het mondaine prinsdom aan de Côte d"Ázur waar hij woont en vorig jaar zegevierde. "Ik heb nog dat kleine beetje nodig en dan ben ik er. Daar ben ik van overtuigd. Het verschil tussen Lewis en mij is klein en in Monaco is het mijn beurt. Ik wil daar absoluut winnen."

Hamilton en Rosberg hebben na vijf races een straatlengte voorsprong op de concurrentie, van wie Sebastian Vettel het meest tegenvalt. De wereldkampioen van de afgelopen vier jaren heeft dit seizoen zijn Red Bull-bolide pas één keer naar het podium kunnen rijden. In de WK-stand staat hij vierde, ook nog achter Fernando Alonso van Ferrari.

Vettel heeft al meerdere keren geklaagd dat zijn auto snelheid te kort komt. Vooral op de rechte stukken raast Mercedes de Red Bull voorbij. In de bochten heeft de auto van de Duitser meer grip en daar kan hij op het bochtige circuit van Monaco van profiteren. "Het is de plek voor Red Bull om Mercedes aan te vallen", meent de Spanjaard Alonso. "In de bochten is Red Bull erg snel, maar ze verliezen veel tijd op de rechte stukken en die heb je in Monaco niet."

Vettel zelf ziet uit naar zondag. "Monaco is een van mijn favoriete circuits. Inhalen is alleen mogelijk met heel veel risico en de straten zijn zo smal, dan het kleinste foutje al fataal kan zijn. Voor je het weet, crash je in de vangrail. Je kunt maar het beste van poleposition starten."