GP Formule 1 van Spa-Francorchamps staat tenminste tot eind 2021 op kalender

Het circuit van Spa-Francorchamps.
Getty Images Het circuit van Spa-Francorchamps.
De Grote Prijs van België, op het circuit van Spa-Francorchamps, staat minstens tot eind 2021 op de F1-kalender. Dat maakte de F1 zonet bekend in een persbericht.

Terwijl de sport zich internationaal blijft ontwikkelen, blijven ook historische circuits - zoals Spa - een belangrijk element in de waarden en herinneringen aan de Formule 1", klonk het in het persbericht. Ondanks dat er onderhandelingen lopen om GP's te organiseren in Miami (Verenigde Staten) en Hanoi (Vietnam) werd het contract met het circuit van Spa verlengd tot en met 2021.

Waals minister van Economie Pierre-Yves Jeholet verzekert dat het om een "goed akkoord" gaat. "Dergelijk belangrijk evenement geeft onze regio een grote internationale visibiliteit. De voordelen op zowel nationaal als regionaal vlak zijn groot. Vorig jaar bedroeg ons rendement op de investering 315 procent en steeg de kaartenverkoop met 7,5 procent."

Het Ardense circuit, het langste op de F1-kalender (7,004 km), staat al op de kalender van de F1 sinds het eerste seizoen in 1950.

Vorig jaar pakte de Britse wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) zijn derde zege in Spa. De Duitser Michael Schumacher is de recordhouder met zes overwinningen.

Stoffel Vandoorne.
Photo News Stoffel Vandoorne.12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jan Van Rompaey

  Het mooiste circuit van de wereld. Niet te evenaren !

 • Michel Hadam

  Patricio, ik denk ook dat ze op zoek zijn naar een vervanger voor Alonso. Maar het geeft wel aan dat ze op zoek zijn naar een eerste rijder en deze rol dus niet voor Stoffel voor ogen hebben. Wat Norris betreft zal de toekomst uitwijzen, maar ik denk echt dat Stoffel te weinig heeft laten zien in de ogen van McLaren. Maar nogmaals, we zullen zien.

 • joost De krijger

  Kelly Verlinden . Je moet eens meer lezen dan de Belgse kranten , dan ga je anders praten . Mc Laren 20 miljoen dollar geboden voor Ricciardo

 • Patricio Murphy

  Michel Hadam daar geloof ik niks van...wie zegt dat Ricciardo i.p.v. Stoffel zou komen? Ik denk dan eerder aan Alonso..die heeft zijn buikje vol...en Norris sito presto in F1? Veel te vroeg...mijn inziens wordt contract Stoffel gewoon verlengd...kwaliteiten van hem zijn gekend en enkel de wagen laat het niet toe deze te tonen...

 • Patricio Murphy

  Hollanders klagen en zagen over slechte service en bereikbaarheid...maar ze komen wel met 40000 a 50000 man dat weekend....ofwel hou je van F1 op het mooiste circuit ter wereld en neem je de rest erbij ofwel blijf je lekker thuis....en probeer dan eerst terug de gp naar Nl te krijgen! En tevens...F1 boek je voor een weekend, niet alleen op zondag....ga dan beter naar de voetbal!....in Holland!