Formule 1 wil ook naar Afrika: “Het laatste bewoonbare continent waar we niet racen”

Photo News
De Formule 1 keert in 2020 na 35 jaar terug naar Zandvoort, maar als het van commercieel directeur Sean Bratches afhangt, gaat de koningsklasse op termijn ook terug naar Afrika.

“We racen nu op vijf continenten”, zegt Bratches. “Het laatste bewoonbare continent waar we niet op racen, is Afrika. We zouden dat wel graag willen.”

De Formule 1 heeft wel een verleden op het Afrikaanse continent, met Grote Prijzen in Marokko en Zuid-Afrika. De laatste GP van Marokko was in 1958, in 1993 werd voor het laatst in Zuid-Afrika geracet. Volgens Bratches hebben beide landen nu opnieuw interesse om de Formule 1 binnen te halen. Rwanda en Nigeria zouden festivals voor racefans willen organiseren.

De Marokkaanse stad Marrakech huisvestte begin dit jaar al een race uit de elektrische raceklasse Formule E. Onduidelijk is wanneer de Formule 1 terugkeert in Afrika. Bratches denkt dat volgend jaar 21 GP’s op de kalender staan, waaronder in mei de 'Dutch GP' op Zandvoort.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.