Formule 1 vanaf dit weekend te zien op Sporting Telenet

Zaterdag start het F1-seizoen in Melbourne.
AFP Zaterdag start het F1-seizoen in Melbourne.
Vanaf dit weekend met de seizoensopener in Melbourne zal de Formule 1 te zien zijn op betaalzender Sporting Telenet. De komende drie seizoenen zullen alle kwalificaties en races van de koninginnenklasse van de autosport live te zien zijn op Sporting Telenet. Er komen bovendien vijf extra kanalen met verschillende camerastandpunten. Zo kan je de race ook vanuit de cockpit of van op de pit lane volgen.

Het F1-seizoen begint komend met de Grote Prijs van Australië en eindigt op 23 november met de Grote Prijs van Abu Dhabi en telt 19 races. De Formule 1 heeft alvast enkele regels ingevoerd om de spanning op te voeren. Zo tellen de punten in de laatste race van het seizoen dubbel.

'Pit Lane' kanaal
Sporting Telenet biedt de F1-kijker meer dan alleen maar de kwalificaties en de races. Er worden vijf extra kanalen ingezet om de race vanuit verschillende camerastandpunten te bekijken. Zo is er een 'On Board' kanaal, waarop je de race vanuit de cockpit van de bolides kan volgen. Daarnaast zullen er ook een 'Pit Lane' kanaal, met permanent zicht op de cruciale bandenwissels en tankbeurten, een kanaal met hoogtepunten, een 'Tracker' kanaal en een kanaal met de tijdsintervallen beschikbaar zijn.

Commentatoren
Peter Baert, Kris Wauters en Gert Vermersch zullen de races van vakkundig commentaar voorzien. De drie autosportkenners hebben al jaren ervaring in het becommentariëren van de Formule 1. Zo was Peter Baert autosportjournalist bij EXQI, VTM en Eurosport en verzorgden Kris Wauters en Gert Vermersch ook de voorbije drie jaar het commentaar bij de Formule 1, toen nog op VIER. Bovendien zullen er regelmatig Belgische (ex-)autocoureurs zoals Bas Leinders als co-commentator fungeren.

Samenvattingen op Canvas
Formule 1-liefhebbers die de live uitzending op Sporting Telenet gemist hebben, kunnen de samenvatting van de Grote Prijs op zondag bekijken op Canvas.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.