Formula E krijgt status van wereldkampioenschap: “Het geeft extra geloofwaardigheid”

Photo News
Het volledig elektrische Formula E krijgt vanaf het seizoen 2020-2021 de status van wereldkampioenschap. Dat kondigde de FIA (Federation Internationale de l’Automobile) vandaag aan.

Vorige maand begon het zesde Formula E-seizoen, met onder meer Porsche, Mercedes, BMW en Audi als deelnemers. De erkenning houdt in dat er naast de Formule 1 nu ook een wereldkampioenschap komt voor de Formula E, het tweede kampioenschap voor wagens met één zitje. Er rijden twee Belgen in de Formula E: Stoffel Vandoorne rijdt voor Mercedes, Jérôme d’Ambrosio voor Mahindra.

Stoffel Vandoorne.
Photo News Stoffel Vandoorne.

“De oprichting en ontwikkeling van Formula E is een mooi avontuur geweest. Ik ben trots dat we nu kunnen bevestigen dat het de status van wereldkampioenschap krijgt”, aldus voorzitter van de FIA Jean Todt. De eerste race in Formula E werd gereden in Beijing (2014), en volgens Todt heeft elke race aangetoond dat het concept van elektrisch racen werkt.

De oprichter van Formula E, Alejandro Agag, zei dat het altijd al het doel was om deze status te krijgen, en dat het extra geloofwaardigheid geeft: “Deze overeenkomst zet Formula E echt in de top van het internationale éénzitters-racing.”

Photo News3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marie Vanakker

    @Mick Huijs wel, omdat alle circuits onder grote invloed van de oliesector leven . Die gaan geen directe concurrentie in het spotlicht laten staan op hun podia .

  • Mick Huijs

    Als het een WK is waarom koppelen ze het niet aan de Formule 1 en rijden ze gezamenlijk hetzelfde seizoen als de traditionele F1, een lang weekend autosport zal iedereen amuseren.

  • Jurgen Van Den Bergh

    Spijtig van dat gezoem, maar het is in elk geval stukken spannender en interessanter om naar te kijken dan de huidige F1. Hopelijk verandert dat met de next gen wagens en regelementen in 2021. Nu Stoffel een goede wagen heeft en Mercedes fabrieksrijder is kan hij zijn ware talent nog eens tonen in die FE wagen. Twee podiumplaatsen inde eerste twee races is alvast een sterk begin van zijn tweede seizoen in de FE.