Ferrari wil bolides deze week nog verbeteren met enkele aerodynamische aanpassingen

Photo News
Ferrari verwacht dat het komend weekeinde al beter voor de dag kan komen in de tweede race van de Formule 1. De Italiaanse renstal denkt in staat te zijn om enkele verbeteringen door te voeren.

Ferrari bleek afgelopen weekeinde nog niet echt klaar te zijn voor de eerste race van het uitgestelde seizoen in de koningsklasse van de autosport. Tegen alle verwachtingen in stuurde de Monegask Charles Leclerc zijn bolide toch naar een tweede plaats. De Duitse Sebastian Vettel kwam niet verder dan een tiende plaats.

Aanvankelijk hoopte Ferrari over twee weken met een verbeterde auto aan de start te kunnen komen in Boedepast. Maar directeur Louis Camilleri verklapte maandag dat de racewagens van Ferrari komend weekeinde al meer snelheid kunnen hebben, dankzij enkele aerodynamische verbeteringen. “Het is duidelijk dat we ons op alle fronten moeten verbeteren en dat kan deze week al gebeuren”, zei hij. “Leclerc heeft zondag in Oostenrijk laten zien hoe hij onze kleuren moet verdedigen. Het was jammer dat Vettel zijn kwaliteiten niet kon laten zien omdat zijn auto niet in balans was.”

Kritiek op Sebastian Vettel na eerste F1-weekend: “Ik weet soms niet wat er met hem aan de hand is”

“Daar gaan we weer...”: onze F1-watcher ziet hoe Mercedes ook dit seizoen (ver) boven de rest uittorent

Photo News1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Nicolas Van Hoecke

    Leclerc heeft meeval gehad, niets meer. Ferrari is gewoon niet meer wat het was.