Ferrari start sterk in trainingen GP Duitsland, Mercedes met nieuwe look

De speciale look van Mercedes voor zijn thuisrace.
rv De speciale look van Mercedes voor zijn thuisrace.

Ferrari is sterk gestart in de eerste vrije training voor de Grote Prijs F1 van Duitsland, met een beste tijd voor Sebastian Vettel voor zijn teamgenoot Charles Leclerc. Beide Mercedes-bolides - overigens met een nieuwe look - volgden, met Lewis Hamilton op drie en Valtteri Bottas (ondanks een crash) op vijf. De Red Bull van Max Verstappen kon zich op de vierde plaats nestelen. 

De rijders klaagden over de hitte van het asfalt en de flinke bandenslijtage. Sommigen hadden moeite om de wagen op de baan te houden. Zo raakte Bottas kort voor het eind van de oefensessie van de baan, maar zijn auto kwam er zonder veel schade van af. Vanmiddag om 15 uur wordt de tweede vrije training gehouden.

Voor zaterdag worden heel andere weersomstandigheden voorzien. De kans is groot dat het regent tijdens de kwalificaties zaterdagmiddag. Ook tijdens de race zondag wordt neerslag niet uitgesloten.

rvReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.