Felipe Massa: "Vertrek eind dit seizoen bij Ferrari"

REUTERS
De Braziliaanse Formule 1-coureur Felipe Massa heeft vandaag bevestigd dat hij na dit seizoen vertrekt bij Ferrari. De 32-jarige Massa is sinds 2006 in dienst bij de Italiaanse renstal, waarvoor hij 11 grands prix won. Naar alle waarschijnlijkheid maakt Ferrari op korte termijn bekend dat de Finse coureur Kimi Räikkönen de Braziliaan volgend seizoen opvolgt.

Massa ligt al geruime tijd onder vuur bij Ferrari, omdat hij de concurrentiestrijd met zijn Spaanse teamgenoot Fernando Alonso niet aankan. De coureur uit São Paulo gaat op zoek naar een nieuw team, waarmee hij volgend seizoen om de wereldtitel wil strijden.

"Ik wil iedereen bij Ferrari bedanken voor alle zeges en onvergetelijke momenten die we samen hebben beleefd", liet Massa via Twitter weten. "De komende zeven races wil ik nog zo hard mogelijk rijden voor Ferrari, voor volgend seizoen zoek ik een team dat me een winnende auto kan geven."

De Braziliaan debuteerde in 2002 bij Sauber in de Formule 1. Massa kreeg 4 jaar later een kans bij Ferrari als teamgenoot van de Duitser Michael Schumacher. Mede dankzij twee zeges eindigde hij dat jaar als derde in het WK. In 2008 greep Massa op 1 punt naast de wereldtitel, die naar Lewis Hamilton ging. De kleine Braziliaan won sindsdien geen enkele race meer.