F1-wereld neemt met plechtigheid afscheid van legende Niki Lauda

Honderden Formule 1-fans zijn vanmorgen opgedaagd in Wenen om er afscheid te nemen van drievoudig wereldkampioen Niki Lauda. De Oostenrijker overleed op 20 mei op 70-jarige leeftijd.

De gesloten kist van Lauda kan door de supporters worden begroet in de Stephansdom, de kathedraal waar een officiële plechtigheid zal wordt gehouden. Onder meer regerend wereldkampioen Lewis Hamilton zal met een ruime afvaardiging van Mercedes, de renstal waarvoor Lauda actief was, present tekenen. Ook voormalig F1-baas Bernie Ecclestone wordt verwacht, net als zo’n 300 andere genodigden.

Niki Lauda wordt begraven in een pilotenkostuum en zijn helm zal op de kist worden geplaatst. Waar de Oostenrijkse sportheld zijn laatste rustplaats krijgt, is niet bekend. De familie van Niki Nazionale, zoals Lauda in Oostenrijk wordt genoemd, ging niet in op een aanbod van de stad om hem een eregraf te gunnen op het beroemde ‘Zentralfriedhof’ in Wenen.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Philip Staelens

    Lauda, altijd een man geweest op zien plaats.Zijn visie was groots en belangrijk voor de F1 sport. De sport verliest hierbij iemand met ervaring.Zowel psychisch als medisch. Rip niki

  • jacky maes

    jacky mae WIJ senioren van Uw generartie wensen U een laatste veilige vlucht.

  • Leunis Patrick

    Rest in peace Niki en keep racing in heaven