F1-team Williams laat George Russell (20) volgend jaar debuteren

Photo News
George Russell debuteert in 2019 voor Williams in de Formule 1. Het Britse team bevestigde dat het 20-jarige racetalent een contract voor meerdere jaren ondertekende.

Russell won in 2017 het GP3-kampioenschap en staat dit jaar aan de leiding in de Formule 2, de wachtkamer van de F1. De jonge Brit is ook test- en reserverijder bij Mercedes. "Het is een hele eer voor een team met het prestige en de erfenis van Williams te mogen uitkomen", zegt Russell. "Ik droom al mijn hele leven van Formule 1. Ik kijk heel erg uit naar Melbourne volgend jaar (de eerste GP, in Australië) en om Williams te vervoegen. Het wordt de start van een spannend nieuw avontuur."

Wie het tweede zitje krijgt bij Williams, ligt nog niet vast. De Canadees Lance Stroll verhuist vermoedelijk naar Force India nadat zijn vader die renstal kocht. Achter de toekomstplannen van de Rus Sergej Sirotkin, dit seizoen de tweede rijder bij Williams, staat een groot vraagteken. Stoffel Vandoorne moet weg bij McLaren maar voor de West-Vlaming lijken de F1-kaarten slecht te liggen. Mogelijk verhuist hij naar de Formule E, het kampioenschap voor electrische bolides.

Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Vregels

  Mocht Vandoorne in de Formule E gaan rijden vergeet dan niet dat hij zelfs daar slechts tweede keus was om dat tweede zitje. Een toptalent is eerste keus en heeft het eerste zitje.

 • Marc Van Bunder

  Arm België, klein land met weinig geldschieters Williams zet liever klungels met veel poen achter het stuur en als je enkel talent hebt pesten ze je weg met een slechte wagen.

 • Rita Ghessaf

  Wat een reacties hier...Williams zit al jaren in geldnood en zoekt poen, wat Vandoorne niet heeft. Denk je dat ze Stroll en Sirotkin hadden omdat het zo'n toppers waren? Daarbij, Williams is een Mercedes B-team, Russell zit bij Mercedes en Vandoorne niet. Williams is een Brits team, Russell is Brits en Vandoorne niet. Trouwens, wacht maar even tot volgende week als het over Vandoorne gaat. En Mercedes.

 • Ronaldo vatrijp

  Dit was voor Stoffel echt een trapje te hoog.

 • Luc De Houwer

  Gewoon niet genoeg groot geld achter zich, talent heeft hij zeker genoeg!!