F1-stoeltje bij Williams voor Lance Stroll (18)

WILLIAMS RACING on Twitter
De Canadese tiener Lance Stroll maakt volgend jaar zijn debuut in de Formule 1. De net achttien jaar geworden coureur, die dit seizoen de titel veroverde in de Formule 3, gaat voor Williams rijden in plaats van Felipe Massa.

Dat maakte de renstal vandaag bekend. De Braziliaan had al eerder laten weten dat hij na het einde van dit seizoen stopt.

"Het is ongelofelijk om in de Formule 1 te mogen racen'', zei Stroll in een reactie. "Ik kan Williams niet genoeg bedanken voor hun vertrouwen in mijn kunnen. Ik heb hier altijd van gedroomd en toen ik als kind met karten begon, was de Formule 1 altijd mijn ultieme doel. 2017 wordt een groot leerproces voor mij, maar ik ben gretig om alles wat Williams mij gaat leren in me op te nemen, zodat ik kan groeien.''

Jongste
Met de komst van Stroll is de negentienjarige Max Verstappen van Red Bull volgend jaar niet meer de jongste coureur op de baan. Wel blijft de Limburger de jongste coureur ooit die zijn debuut maakte op het hoogste raceniveau.

Stroll is na wereldkampioen Jacques Villeneuve, die in 2006 afzwaaide, de eerste Canadees die het circuit weer betreedt. Villeneuve won zijn titel in 1997, eveneens bij Williams.

Er zijn nu nog raceplekken voor het volgende seizoen in de Formule 1 te verdelen. Haas, Sauber en Manor moeten hun twee rijders voor 2017 nog vastleggen, terwijl bij Force India en Renault nog één stoeltje vacant is.