Exclusief voor abonnees

F1 redden? Dan moet Max Verstappen naar Mercedes (en er wordt al gepraat)

Overgang kan volgend jaar al: échte tegenstand voor Hamilton

2019-06-28 10:07:23 SPIELBERG - Max Verstappen van Red Bull Racing tijdens de eerste training van F1 Grand Prix van Oostenrijk. ANP REMKO DE WAAL
ANP 2019-06-28 10:07:23 SPIELBERG - Max Verstappen van Red Bull Racing tijdens de eerste training van F1 Grand Prix van Oostenrijk. ANP REMKO DE WAAL
Seizoen 2019 mangelt spankracht. En geen klein beetje. Lewis Hamilton rijdt zonder weerwerk naar zijn zesde wereldtitel. Doffe ellende. Saai. Volgend seizoen moet het anders. Makkelijkste oplossing? Iemand gelijk zo snel naast Hamilton zetten. Zoals Max Verstappen. Misschien wel volgend seizoen al, als de clausules even goed zitten.

Spielberg. Negende grand prix van het jaar. Natuurlijk wint Mercedes. Natuurlijk wint Hamilton. Hij won er al zes van de acht. Waarvan vier op rij. Zei een Britse collega naast ons in de perszaal, vorige week in Le Castellet, toen Hamilton uit de startblokken flitste en als leider door de eerste bocht ging: “Hamilton wins the French Grand Prix.” En hij begon zijn verhaal voor de maandagkrant te tikken. Met nog 52 en een halve ronde te gaan.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Theo Van Hoof

  Denken dat dan de Mercedes strategie gaat wijzigen mag dromen. Het is toch al lang duidelijk hoe ze werken. Zorg dat je plaats 1 en 2 hebt in de start. Nummer 1 mag weg hollen en nummer 2 houdt de rest op. Lukt het niet om 1 en 2 te zijn, dan hebben ze het al veel moeilijker om weg te rijden. Racen heeft Hamilton nog zelden moeten doen. Geef ons terug de tijd van Jabouille en Arnoux. Elke bocht een andere rijder aan de leiding.

 • annie laureys

  Max zal nog veel brokken maken

 • Jacobus Trijp

  Hamilton wil Max niet naast hem, hij weet dat hem dat veel overwingen gaat kosten. Voor de F1 en voor het kijk genot zou het wel een oplossing zijn. Max is zeker niet de mindere Hamilton.

 • Joske Keyre

  De F1 redden ga je niet door Max naar Mercedes te verzetten, de enige manier zal zijn door de middelen gelijk te trekken. Een team dat 150mil euro kan spenderen kan niet in competitie gaan met een dat 450milj heeft (wtf in deze tijden !?). Simplifieren door allemaal met een gelijke wagen te rijden en de differentiatie te laten spelen dmv afstelling, banden, strategie, rijder en evt kleine technische aanpassingen.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Het ergste is nog dat Hamilton zichzelf kunstmatig op een voetstuk zet door te claimen dat hij buitengewone prestaties moet leveren voor die overwinningen. Hij zegt het niet altijd met zoveel woorden, maar je kunt duidelijk merken dat die jongen voor zichzelf een pedestal aan het metsen is. Want buiten zijn eigen fans is hij niet al te populair bij de neutrale F1 fan. Verstappen naast Hamilton zou inderdaad voor vuurwerk zorgen.