F1-directeur ziet Verstappen in 2020 om wereldtitel strijden: “Hij maakt steeds minder fouten uit opvliegendheid”

Photo News
Max Verstappen is klaar om in 2020 de strijd om de wereldtitel aan te gaan met Lewis Hamilton. Dat zegt F1-directeur Ross Brawn bij motorsport.com. “Hij maakt steeds minder fouten.”

Twee poles (de eerste in zijn carrière, red.), drie GP-zeges en derde in de WK-eindstand. Max Verstappen heeft zijn beste seizoen in de Formule 1 achter de rug. Voldoende voor Brawn, sinds begin 2017 directeur bij Formula One Group, om Verstappen naar voren te schuiven als uitdager van Lewis Hamilton in de race om de wereldtitel.

“Max is pas 22 jaar oud en verkeerde dit seizoen in zijn meest klinische vorm tot op heden”, zegt Brawn. “Hij scoorde in Hongarije de eerste pole in zijn F1-carrière, daarna volgde een tweede in Brazilië. Bovendien voegde hij drie GP-zeges aan zijn totaal toe, dat nu op acht staat. Veel belangrijker is echter dat we Max dit seizoen minder fouten zagen maken. In het verleden speelde zijn ongeduldige karakter hem vaak parten. Die momenten van opvliegendheid hebben hem de voorbije seizoenen veel gekost. Dit seizoen zagen we dat veel minder. Max is er klaar voor om Hamilton uit te dagen.”

Met Honda als motorleverancier voor de Red Bull-bolide beschikt Verstappen over het materiaal om de strijd met Hamilton aan te gaan. “Om wereldkampioen te worden, heb je uiteraard een geschikte wagen nodig”, zegt Brawn. “Aan het begin van het seizoen was Verstappens wagen nog niet competitief genoeg. Maar gedurende het jaar hebben Red Bull en Honda diverse stappen gezet. Op dit moment boeken ze resultaten die erop wijzen dat ze in 2020 voor de wereldtitel kunnen strijden.”

F1-directeur Ross Brawn.
Photo News F1-directeur Ross Brawn.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ineke Visser

  Hij is de enigste die het Lewis moeilijk maakt.

 • Marie Vanakker

  Het zou eens een verademing zijn om een echt talent als wereldkampioen te hebben in plaats van een gemiddeld piloot in een superwagen .Talent herken je als het regent .Je zag dat bij Senna, Schumacher en andere groten ook . Max blinkt hier nog sterker in uit dan gelijk wie . Hamilton die het moet hebben van zijn wagen door gebrek aan talent zie je dan ook bij het kleinste spatje regen wegzakken in het peloton .

 • Marc Van Opstal

  Het lijkt erop dat Ross Brawn zijn voeling met de realiteit begint te verliezen. Minder fouten?! Komaan.

 • jean-pierre sevenants

  De wereldtitel in "arrogantie" heeft hij toch nu al