F1-bolides van Caterham worden in maart geveild

EPA
De ontmanteling van de Formule 1-renstal Caterham snijdt een nieuw hoofdstuk aan. De vereffenaar die de renstal sinds oktober onder zijn hoede heeft, heeft vandaag aangekondigd dat de activa van Caterham in maart geveild zullen worden. Concreet wil dat zeggen dat de kans zo goed als nihil wordt dat de Britse renstal aan het Formule 1-seizoen 2015 zal deelnemen.

In de eerste verkoopsfase zullen de F1-bolides geveild worden die Caterham gebruikte tijdens het seizoen 2014. De wagens zullen echter zonder motor verkocht worden. De Franse motorleverancier Renault eiste die immers al terug. Wel zal er ook bureaumateriaal verkocht worden uit de ultramoderne fabriek van Leafield, in Noord-Londen. Ook materiaal uit de pit zal van eigenaar kunnen wisselen, zo maakte veilinghuis Wyles Hardy bekend.

De Brits-Maleisische renstal zat al langer in de problemen, en miste vorig seizoen onder meer de GP's van de VS en Brazilië. Formule 1-baas Bernie Ecclestone gaf de renstal in december nog de toestemming om in 2015 met dezelfde wagens te racen als in 2014, in de hoop dat de besparing op nieuwe bolides de renstal zou redden, maar het bleek een doekje voor het bloeden. Er bleek immers geen enkele serieuze investeerder te vinden.

Caterham werd in 2010 opgericht onder de naam Team Lotus, maar hernoemd toen de Maleisische zakenman Tony Fernandes aan het roer kwam.