Exclusief voor abonnees

Explosiegevaar bij Ferrari: “Ik vind dit niet fair”

VETTEL NEEMT IN SINGAPORE REVANCHE OP LECLERC NA SLIMME PITSTOP

Leclerc en Vettel.
Photo News Leclerc en Vettel.
Twee weken geleden, in Monza: Charles Leclerc die zijn teamgenoot een loer draait. Gisteren, in Singapore: de rollen omgekeerd. Sebastian Vettel die de afspraken niet nakomt. Het leverde hem zijn eerste zege van het seizoen op. Maar creëerde vooral een explosieve sfeer bij Ferrari.

De ingrediënten voor een boeiend Formule 1-seizoen? Makkelijk. Twee teams die aan elkaar gewaagd zijn. Check. Daarnaast wat solfer en vuur, die gemengd een giftig sfeertje verspreiden. Check.

Voor dat eerste zorgt Ferrari. Domineerde Mercedes de eerste seizoenshelft, dan is Ferrari nu de sterkere partij. Dankzij upgrades voor de motor, die ervoor zorgden dat Leclerc zowel in Francorchamps als in Monza kon winnen. Maar, verrassender, ook dankzij aerodynamische ingrepen. Niemand die verwachtte dat Ferrari ook in Singapore voorop ging rijden, op dat bochtige circuit. Ja dus. Dankzij een nieuwe onderkant, achtervleugel en snoet. Leclerc dus op poleposition, klaar voor zijn derde zege op rij. Dat was de algemene verwachting. Zeer zeker toen de jonge Monegask vlekkeloos uit zijn startblok kwam.

AP

Je hebt 29% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode: