Exit Alonso geeft Vandoorne nog geen zekerheid

Hoe ziet de toekomst van Stoffel Vandoorne eruit?
Photo News Hoe ziet de toekomst van Stoffel Vandoorne eruit?
Nog negen GP's en Fernando Alonso (37) houdt het voor bekeken in de Formule 1. De tweevoudige wereldkampioen kondigde dinsdag zijn afscheid aan. Voor Stoffel Vandoorne, zijn ploegmaat bij McLaren, blijft het afwachten. 

Het enige wat verandert, is dat er een plaatsje meer beschikbaar is in de Formule 1 volgend jaar, want Alonso plant zijn steven naar de Indy Car Series in de Verenigde Staten te wenden. In de officiële communicatie over de exit van de Spanjaard repte McLaren met geen woord over Vandoorne. Een veeg teken is dat. De kans is groot dat McLaren Carlos Sainz jr (23 en dit seizoen bij Renault) binnenhaalt na eerder naast Daniel Ricciardo (van Red Bull naar Renault) en Kimi Räikkönen (die normaal bij Ferrari blijft) te hebben gevist. Volgens ESPN zou McLaren uiterlijk in Monza (2 september) aankondigen dat Sainz een contract voor twee seizoenen heeft getekend. Daarnaast is het uitkijken naar wat McLaren doet met Lando Norris (18), beschermeling van teambaas Zak Brown. Andere oorden opzoeken is het beste voor Vandoorne. Dat Alonso stopt, is geen goed teken voor onze landgenoot. Het bewijst dat de Spanjaard zeer goed beseft dat er een gigantisch mirakel nodig is om McLaren volgend seizoen niet opnieuw te zien sukkelen. Mocht hij enige kans op de wereldtitel volgend seizoen gevoeld hebben, zou hij wel doorgegaan zijn.

Fernando Alonso (links) en Carlos Sainz tijdens de Grote Prijs van Hongarije eind juli.
Photo News Fernando Alonso (links) en Carlos Sainz tijdens de Grote Prijs van Hongarije eind juli.

Vandoorne voelt de hete adem van dat jonge Britse talent Lando Norris momenteel alvast in de nek. Drie minuten na de bekendmaking van het nieuws van het afhaken van Alonso, tweette Norris: "Interessant". Dat de stoelendans in de Formule 1 definitief begonnen is, is duidelijk. Maar of dat ten koste gaat van het zitje van Stoffel Vandoorne? Wait and see.

De overgang van Sainz naar McLaren lijkt in elk geval de weg vrij te maken voor Pierre Gasly om bij Red Bull aan de slag te gaan. Bij Red Bull zou de 22-jarige Fransman de nieuwe teamgenoot van de Nederlander Max Verstappen worden. Gasly rijdt op dit moment nog voor Toro Rosso, het kleine broertje van Red Bull.

Pierre Gasly.
EPA Pierre Gasly.51 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • ingrid grieten

  Beste Ilse, Michel heeft gelijk, als er kwaliteit aanwezig zou zijn geweest had hij allang de kans gekregen bi een ander team of had er toch minimaal een team of sponsor interesse gehad in Vandoorne. Ook met minder goed matriaal zal een talentvolle rijder opvallen misschien zelfs wel sneller opvallen.

 • Ilse Dams

  Michel, daar verschillen we van mening, hopelijk krijgt hij ooit de kans om zijn aanwezige kwaliteiten te tonen.

 • Michel Hadam

  Ilse, de realiteit is ook dat de teams met een competitieve wagen geen interesse in Stoffel hebben. En dat heeft hij toch echt aan zichzelf te danken. Hij rijdt nu al 1,5 seizoen mee en nog niet één positieve uitschieter of resultaat om van je stoel te vallen van verbazing. Dan ben je voor de F1 niet het talent dat iedereen dacht. In andere klassen is ie misschien top, hier helaas niet....

 • Dan Imom

  Hoop dat ze het tweede zitje aan Ocon geven bij McLaren. Ocon is een talent zoals Max en die moet gewoon een zitje krijgen volgend jaar. Spijtig voor Vandoorne dan maar die heeft echt niets te zoeken in de f1.

 • Ilse Dams

  neen Pedro fout en Jef Lois de realiteit is dat Stoffel ne goeie piloot is en dat zijne wagen niet deugt.En Jan VR dit is nu het enige tot nu toe waarin ik je volg ,geef Stoffel ne competitieve wagen en als hij dan nog niet presteert hoort hij daar niet thuis.Maar zolang hij geen eerlijk kans krijgt ( ook van jullie antistoffels) kunt ge niet zeggen dat hij hier niet thuis hoort.