Ex-wereldkampioen Rosberg: “Verstappen is een narcist”

Max Verstappen en Nico Rosberg op archiefbeeld.
AP Max Verstappen en Nico Rosberg op archiefbeeld.
“Als je in een woordenboek het woord ‘narcist’ opzoekt, dan kan daar zomaar de foto van Max Verstappen naast staan.” Het zijn de woorden van Nico Rosberg, de 33-jarige ex-wereldkampioen Formule 1 in zijn podcast. Maar de Duitse Fin bedoelt dat niet per se negatief.

In de meest recente episode van ‘Beyond Victory’, de podcast van Nico Rosberg, zit de wereldkampioen van 2016 samen met Toto Wolff, zijn voormalige teambaas bij Mercedes. Die kan op veel lof rekenen van zijn voormalige poulain, die ook wel een en ander kwijt wilde over Max Verstappen. “Als je in een woordenboek het woord ‘narcist’ opzoekt, dan kan daar zomaar de foto van Max Verstappen naast staan”, klinkt het bij Rosberg. “Hoe kan je zes keer op rij dezelfde fout maken en dan nog niet aan jezelf twijfelen? En de zevende keer doe je nogmaals hetzelfde, maar dan wordt het een succes omdat je zoveel talent hebt. De combinatie van narcistisch gedag met zijn talent kan een erg grote kwaliteit zijn. Misschien wel de grootste”, nuanceert Rosberg.

Het gedrag van Max heeft te maken met zelfvertrouwen of misschien zelfs overmoed, maar hij is nog erg jong

Toto Wolff

Ook Wolff ging nog even dieper in op die woorden, al was hij het niet volledig eens met zijn gewezen poulain. “Het gedrag van Max heeft te maken met zelfvertrouwen of misschien zelfs overmoed, maar hij is nog erg jong. Hoe ouder hij wordt, hoe volwassener hij zal worden en hij zal gaandeweg ook zijn woede onder controle krijgen. Hoe was je zelf toen je 19 of 20 jaar oud was? Dan zie je de wereld helemaal anders. Leeftijd speelt een belangrijke rol.”

AP4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wim rooyakkers

  Max wil het hoogste bereiken in zijn sport,en dan hoeft men niet met iedereen vrienden te zijn.

 • Jan Jansen

  Moet je horen wie het zegt! Als er 1 narcist is dan is dat Rosberg zelf wel!!!

 • Marc Steyaert

  Ik heb nog gekart met max in genk, was rond 2002, plezante tijd

 • monique dewaele

  hij is een toptalent en eens hij de beste wagen heeft zal hij ook wereldkampioen worden