Ex-F1 piloot Wilson in coma door brokstuk van crash

screenshot YouTube
De Britse autocoureur Justin Wilson (37) is gisteren bij een race van de IndyCar Series op het circuit van Pocono in de Amerikaanse staat Pennsylvania ernstig gewond geraakt. ESPN meldt dat de coureur in coma ligt. Volgens IndyCar is zijn toestand kritiek.

De voormalige Formule 1-coureur werd aan zijn hoofd geraakt door een of meerdere brokstukken van de auto van de Amerikaan Sage Karam. Die reed voor hem aan de leiding en crashte. Daarbij vielen verschillende onderdelen van de auto op de baan. Wilson kon zijn auto klaarblijkelijk niet meer besturen en knalde tegen de binnenste wand van het circuit. Op dat moment waren er nog 21 rondes te gaan.

Volgens zijn teamgenoot Ryan Hunter-Reay, die de race uiteindelijk won, was hij op de baan bewusteloos. Wilson's broer Stefan roept fans en belangstellenden op Twitter op om af te wachten en niet te speculeren over de fysieke toestand van de coureur.

Wilson reed in 2003 in de Formule 1. Hij maakte onderdeel uit van de renstal van Minardi, waarvoor destijds ook Jos Verstappen uitkwam. Daarna verhuisde Wilson naar de Verenigde Staten. Hij schreef zeven races in de IndyCar-klasse op zijn naam.

Coureur Justin Wilson.
AP Coureur Justin Wilson.