Eén van de weinigen die de waarheid achter 'mysterie-Schumacher' kent: "Tijd om hem zijn leven in rust te laten leiden"

Schumacher en zijn vrouw Corinna op een archiefbeeld.
EPA Schumacher en zijn vrouw Corinna op een archiefbeeld.
Bijna vijf jaar geleden is het dat Formule 1-legende Michael Schumacher in een coma belandde na een ski-ongeval in het Franse Meribel. De nu 49-jarige Duitser werd meermaals geopereerd, maar sindsdien is het een mysterie hoe het met 'Schumi' gesteld is. Jean Todt, de baas van de Internationale Automobielfederatie FIA, is één van de weinigen die wel op de hoogte is. "Het is tijd om hem rustig zijn leven te laten leiden", zei Todt  tegen ‘La Nacion’.

In zijn woonst aan het meer van Genève wordt de iconische Schumacher dagelijks verzorgd door een team van een dokters en verpleegsters. Kostprijs: 130.000 euro per week. Zo zouden ze in totaal al meer dan 28 miljoen euro uitgegeven hebben. Slechts een handvol mensen kennen het échte verhaal achter de gezondheidstoestand van de zevenvoudige F1-wereldkampioen. Eén van hen is FIA-voorzitter Jean Todt, een van de beste vrienden van Schumacher. De 72-jarige Fransman is een goed contact blijven onderhouden met de familie van de Duitser en trekt nog regelmatig naar Zwitserland.

"Ik voel me vereerd dat ik regelmatig bij hem op bezoek mag gaan", verklaarde Todt toen hij tijdens een lezing van 'La Nacion' een vraag kreeg over 'Schumi'. "Hij wordt omringd door zijn familie en voorts moeten de fans begrijpen dat zijn gezondheidstoestand een privéaangelegenheid is. Volgens mij is het tijd om hem zijn leven in rust te laten leiden." Die laatste zin herhaalde Todt nog een keer, waardoor de vraagtekens bij de fans nog wat groter werden. 

Photo News

De familie van Schumacher zelf lost weinig tot geen nieuws over zijn toestand, al worden er op Facebook wel regelmatig updates gepost met video’s uit zijn illustere carrière, met daarbij de hashtag #keepfighting. In november van vorig jaar waren er Duitse media die schreven over de hoop op een “medisch mirakel” dat binnen de familie leeft. Volgens Bunte stuurde hij zelfs signalen naar de buitenwereld. Het Duitse magazine had daarvoor ook wel -valselijk- geschreven dat ‘Schumi’ opnieuw kon stappen. Dat kwam hen op een boete van 50.000 euro aan de familie Schumacher te staan. Zijn advocaat bevestigde toen dat Schumacher niet zonder de nodige hulp kon rechtstaan en dat het magazine de fans valse hoop had gegeven.

Archiefbeeld uit 2000: Michael Schumacher op de skipiste.
EPA Archiefbeeld uit 2000: Michael Schumacher op de skipiste.69 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joske Keyre

  Moeten we ons geen vragen stellen bij het feit dat men 28 mio euro uitgeeft voor 1 persoon??? En die dan nog altijd als held aanzien. Nou moe.

 • Eric Dens

  "Tijd om hem in rust zijn leven te laten leiden" ... dus hij is in staat om zijn eigen leven te leiden.

 • Robin Lemstra

  @Tom Heyvaert Nee, hij kan miljoenen uitgeven door zijn sponsors. Hij heeft jaren gratis vermaak gegeven op tv. Jij hebt geen rechten omdat je tv hebt gekeken.

 • danny buyse

  @Tom Araya, dat is waar. Alle grote fans maken zich toch zorgen en hebben empathie gevoelens voor hun idool maar worden in het ongewisse gelaten. De fans willen enkel een signaal of hij het goed stelt en meer niet. Echte fans blijven fan als het ook slecht gaat.

 • Frederik Naert

  Ik vind het flauw van de familie dat ze eens niet zeggen hoe het met hem gaat. Ik was ook grote fan van Schumacher.