Dromen van nieuwe glorietijden: McLaren rijdt vanaf 2021 weer met Mercedes-motoren

EPA
F1-team McLaren gaat vanaf 2021 weer rijden met Mercedes-motoren. McLaren, dat sinds vorig jaar Renault-motoren gebruikt, bereikte een deal met Mercedes tot 2024. Van 1995 tot 2014 reed McLaren ook al met Mercedes-motoren. Daarna schakelde het Britse team over op Honda-motoren - met Stoffel Vandoorne als één van de coureurs - maar dat werd geen succes.

Volgens de BBC berust de keuze van McLaren voor Mercedes op twee belangrijke factoren. Eén: de Mercedes-motor is sterker dan die van Renault sinds de introductie van de turbo-hybride motoren in 2014. Twee: Mercedes is goedkoper.

“Deze overeenkomst is een belangrijke stap in ons langetermijnplan om weer succesvol te zijn in de Formule 1", zegt McLaren-topman Zak Brown. “Mercedes is de graadmeter, als team en als krachtbron, dus is het logisch dat we met hen een samenwerking aangaan.” Dezelfde taal klinkt bij teambaas Andreas Seidl. “Het seizoen 2021 wordt een belangrijk jaar voor ons waarin we ons gaan terugvechten aan de top. Het is nodig dat we de belangrijkste elementen in orde hebben om ons voor te bereiden op dit nieuwe tijdperk in de sport. We kijken uit naar onze samenwerking met Mercedes.”

Als team won McLaren-Mercedes drie wereldtitels (1998 en 1999 met Mika Häkkinen en in 2008 met Lewis Hamilton) en één titel bij de constructeurs (in 1998). McLaren, met Carlos Sainz en Lando Norris als coureurs, staat op dit moment vierde in het klassement van de constructeurs achter Mercedes, Ferrari en Red Bull.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Vandamme

  Zoveel plekken heeft Wolff niet te verdelen. Er zijn er een aantal die voor VAN in de rangorde staan....

 • Jan Lanclus

  Toto Wolff bevestigde vorig week-end dat de kans bestaat voor VAN om in 2021 terug te keren in F1.

 • Jan Lanclus

  Dit zou voor VAN, mits een goed seizoen Formula E 2019-2020, een come-back kunnen zijn naar de F1. Ik hoop het zeker voor hem.

 • paul van de velde

  De grootste fout die F1-team McLaren heeft gemaakt is dat ze Ron Dennis hebben buiten gesmeten ! Ron nam de juiste beslissingen en heeft verschillende wereld titels gepakt met Honda en Senna en met Mercedes en Mika Häkkinen .