Dit zijn de riante salarissen van de Formule 1-rijders in 2018 en Vandoorne zit in de top tien

AFP
Kevin De Bruyne mag dan wel vanaf nu 300.000 euro per week verdienen, sommige van zijn sportcollega's in de Formule 1 doen nog beter. Sportwebsite Tsmsportz diepte de cijfers op en publiceerde  de salarissen van de piloten voor 2018.

In de lijst staat niet wereldkampioen Lewis Hamilton op het hoogste schavotje, maar wel Sebastian Vettel. De Duitse Formule 1-rijder van Ferrari zal op een jaar tijd een slordige 60 miljoen dollar opstrijken (ongeveer 49 miljoen euro). Kimi Raïkkönen is een verdienstelijke derde met 40 miljoen dollar (net geen 33 miljoen euro). 

Van de 20 rijders die straks aan het werk gaan in de Formule 1 bestrijkt Stoffel Vandoorne een zevende plek als het op salarissen aankomt. Hij zou volgens de berichten zo'n zeven miljoen dollar op zijn bankrekening mogen bijschrijven. Dat is net geen 6 miljoen euro. Wel opvallend: zijn ploegmakker bij McLaren Fernando Alonso komt aan 30 miljoen dollar (bijna 25 miljoen euro). 

1. Sebastian Vettel: 60 miljoen dollar
2. Lewis Hamilton: 50 miljoen dollar
3. Kimi Raïkkönen: 40 miljoen dollar
4. Fernando Alonso: 30 miljoen dollar
5. Valtteri Bottas: 12 miljoen dollar
6. Max Verstappen: 10 miljoen dollar
7. Stoffel Vandoorne: 7 miljoen dollar
8. Daniel Ricciardo: 6 miljoen dollar
9. Nico Hulkenberg: 5,5 miljoen dollar
10. Sergio Perez: 5 miljoen dollar
11. Romain Grosjean: 4,45 miljoen dollar
12. Esteban Ocon: 3 miljoen dollar
13. Kevin Magnussen: 2,5 miljoen dollar
14. Lance Stroll: 1,8 miljoen dollar
15. Carlos Sainz: 750.000 dollar
16. Marcus Ericsson: 500.000 dollar
17. Pierre Gasly: 350.000 dollar
18. Brendon Hartley: 350.000 dollar
19. Charles Leclerc: 150.000 dollar
20. Sergey Sirotkin: 150.000 dollar
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bram Claes

  dik verdiend ! en ik gun ze het allemaal ! Alle jaloerse mensen moeten maar ook van jongsaf ook voor een sport kiezen en ervoor leven en het talent hebben om het te bereiken. er zijn 20 F1 rijders op de hele wereld. 20 ! wat moeten die mensen verdienen volgens de menigte? 2000 € netto per maand ? Sorry maar dat verdien je door aan een band te staan met nachtpremies , niet voor hetgeen zij hier presteren. Jaloers? doe hetzelfde, geef er alles voor op en ga ervoor !

 • rudolf jacobs

  ben er niet jaloers op ,deze gasten riskeren hun leven voor hun sport en hun suporters zelfs die van de tegenstanders,ze mogen verdienen wat ze willen ,maar ik zal ook geen traan laten bij ongevallen,ze wisten en weten wat ze doen

 • robert dumortier

  Als de bazen zoveel geld over hebben om ute betalen wat is er dan mis aan om dat contract te ondertekenen, en welk probleem heeft u daar mee doe zelf aan sport en tracht bij de honderd beste te zijn misschien krijgt u nog meer! proberen!

 • Pedro Gonzalez

  En een wetenschapper die miljoenen levens redt krijgt, daarbij vergeleken, een aalmoes in zijn handen geduwd.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Lance Stroll wordt in feite onrechtstreeks betaald door zijn eigen vader die zijn zoontje een zitje bij Williams heeft gekocht voor $25 miljoen per jaar. En waarom wordt geïnsinueerd dat het opvallend is dat Alonso $30 miljoen verdient terwijl hij in hetzelfde team zit als Stoffel? Ik vind dat normaal, Alonso is een gevestigde waarde en een dubbele wereldkampioen.