Derde vrije oefenritten in Monza met vertraging van start na waanzinnige crash in F3

rv
De derde vrije oefenritten voor de Grote Prijs van Italië, die om 12 uur moesten van start gaan, zijn met een tiental minuten vertraging begonnen. Aanleiding vormde een zware crash op het einde van de F3-race.

De bolide van de Australiër Alex Peroni werd in de befaamde Parabolica-bocht op het circuit van Monza letterlijk de lucht in gelanceerd. Dat gebeurde na het raken van een boordsteen. Nadat de wagen een aantal keer als een tol ronddraaide, landde hij in de vangrails naast de baan. Waanzinnige beelden. Peroni eindigde in de vangrails, en liep daarbij een gebroken ruggenwervel op.

De negentienjarige Australiër kon eigenhandig uit zijn verhakkelde wagen naar de medische eenheid stappen. Niemand van de baancommissarissen raakte gewond. Uit de eerste berichten bleek dat ook Peroni ongedeerd bleef, maar dat werd nadien bijgesteld. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en daar kwam de gebroken ruggenwervel aan het licht. “Ik weet niet hoe lang het duurt, maar ik hoop zo snel mogelijk weer in de auto te zitten”, schreef Peroni op Instagram. “Bedankt voor alle steunbetuigingen.”

Omdat er de nodige brokstukken moesten geruimd worden, ging de derde vrije oefensessie van de Formule 1 met tien minuten vertraging van start. Rond het circuit sloeg de stemming meteen om. Iedereen dacht natuurlijk terug aan de dodelijke crash van Anthoine Hubert, vorige week in de F2 op het circuit van Spa-Francorchamps. Gelukkig waren de gevolgen dit keer minder dramatisch.

Vettel nipt snelste voor Verstappen

Sebastian Vettel (Ferrari) toonde zich de snelste tijdens de derde vrije oefenritten. De Duitser klokte een tijd van 1:20.294 en was daarmee nipt sneller dan de Nederlander Max Verstappen (Red Bull, +0.032) en de Fin Valtteri Bottas (Mercedes, +0.109). De Monegask Charles Leclerc, de snelste tijdens de eerste twee trainingen en vorige week winnaar op het circuit van Spa-Francorchamps, klokte in zijn Ferrari de vierde tijd, net als Bottas op 0.109 van Vettel. De Australiër Daniel Ricciardo (Renault) werd vijfde op 0.270, de Britse wereldkampioen en WK-leider Lewis Hamilton (Mercedes) zesde op 0.301.

Later vandaag (om 15u) volgen de kwalificaties. De GP begint zondag om 15u10. Het staat al vast dat Max Verstappen zondag achteraan moet starten. Hij krijgt een gridstraf vanwege een motorwissel. Zijn Honda is voorzien van een nieuwe Spec 4-motor.

Sebastian Vettel.
AFP Sebastian Vettel.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anthony Peeters

    Danku halo! Zonder de halo was hem er nu niet meer! Het is lelijk maar nu bewijst die wel zijn nut!