De podiumgeste van prinses Charlene en een drama dat maar nét vermeden werd: ook dit was de GP van Monaco

.
rv .

Lewis Hamilton won gisteren de Grote Prijs Formule 1 van Monaco, maar de prestigieuze race door de straten van Monte Carlo beperkte zich alweer niet tot een strijd der ronkende motoren. Vincent Kompany was van de partij in het prinsdom, net als Eddy Merckx en een resem andere sterren (zie onder). Maar op de sociaalnetwerksites ging het toch vooral over prinses Charlene en een bijna-aanrijding.

Prinses Charlene, de echtgenote van prins Albert II van Monaco, verscheen na de Grand Prix op het podium. De voormalige zwemster mocht Sebastian Vettel, die tweede werd, zijn prijs overhandigen. Maar de Zuid-Afrikaanse had niet enkel oog voor de Duitser. Voor zowel Valtteri Bottas (derde) als winnaar Lewis Hamilton had ze een knipoog in petto, wat voor flink wat pret zorgde op de sociaalnetwerksites.

Ook vorig jaar liet Charlene zich opmerken. Na de podiumceremonie nipten zowel prins Albert als zij even van de champagnefles die winnaar Daniel Ricciardo hen aanbood. Het koppel had toen trouwens geluk, want meestal drinkt Ricciardo na een overwinning de feestdrank uit zijn raceschoen...

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ik reed ze bijna dood”

Tijdens de race van gisteren in Monte Carlo beleefde Sergio Pérez dan weer een schrikwekkend moment. Op beelden die gemaakt werden vanuit de wagen van de Mexicaan, is te zien hoe het bijna tot een aanrijding kwam met twee marshals. Net op het moment dat Pérez aan het versnellen was. “Wat gebeurde er met die marshals? Ik reed ze bijna dood”, schreeuwde Pérez door de teamradio.

Na de race reageerde de Mexicaan iets uitgebreider op het bijna-drama. “De Safety Car reed op het parcours en ik kwam net uit de pits”, aldus de rijder van Racing Point. “Ik moest vol in de remmen, die marshals hadden echt geluk dat ik hen heb kunnen ontwijken. Na dit incident ben ik heel tevreden over het resultaat van mijn dag (Pérez werd dertiende, red.). Ik ben blij dat we allemaal veilig terug kunnen keren naar onze families. Hopelijk gebeurt dit nooit meer.”

Enkele sterren die hun opwachting maakten in Monte Carlo:

Vincent Kompany in Monaco.
tt Vincent Kompany in Monaco.
‘Vince The Prince’ in het prinsdom.
TT ‘Vince The Prince’ in het prinsdom.
TT
Ook José Mourinho was van de partij.
Bossuyt Ook José Mourinho was van de partij.
Acteur Patrick Dempsey
De Coster Acteur Patrick Dempsey2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marko Decandt

    De GP van Monaco is te vergelijken met Waregem Koerse bij ons. Het is eigenlijk een paardenrace, maar dat is de bijzaak van heel het gebeuren.

  • patrick morel

    Maak er een race car schow van, geen race want nu is het dat ook niet meer, eerder treintje rijden en iedereen kan blijven komen om gezien te worden en om champagne te drinken.