De enige Belgische winnaar en de eerste keer voor Vandoorne: enkele weetjes over de GP van Duitsland

Photo News
Dit weekend scheuren de F1-bolides over het circuit van Hockenheim. Het is tevens de 63ste keer dat de GP van Duitsland op de kalender staat. Maar wat moet u nu echt weten over de elfde race van het seizoen?

Eerste keer voor Vandoorne

Vorig jaar was er wegens organisatorische strubbelingen géén GP van Duitsland. Zo zal Stoffel Vandoorne er voor het eerst in de Formule 1 in actie treden. Het is mogelijk zelfs de laatste keer dat er een Duitse grand prix georganiseerd wordt. De organisatoren van zowel Hockenheim als de Nürburgring hebben vooralsnog geen overeenkomst bereikt met Liberty Media over een nieuwe deal.

Photo News

Ickx enige Belgische winnaar

Jacky Ickx is de enige Belgische F1-piloot die de GP van Duitsland op zijn palmares wist te zetten. In 1969 én 1972 mocht onze landgenoot het zegegebaar maken op de Nürburgring.

Photo News

Schumacher meeste overwinningen

Er is één man die het record houdt van meeste overwinningen in Duitsland. En die naam is geen verrassing: Michael Schumacher. De Duitser won viermaal in eigen land, huidige F1-rijders Fernando Alonso en Lewis Hamilton zitten aan drie stuks.

afp

Vettel voorbij Prost?

Thuisrijder Sebastian Vettel mikt in Duitsland op zijn 52ste zege uit zijn carrière. Daarmee zou hij beter doen dan F1-legende Alain Prost (51). Slechts twee coureurs wisten meer dan 52 overwinningen in de wacht te slepen: Michael Schumacher (91) en Lewis Hamilton (65).   

Photo News

Zeldzame twee op twee voor Hamilton?

In de laatste 25 jaar slaagde geen enkele F1-rijder erin zichzelf op te volgen in Duitsland. Dat is een slecht teken voor Lewis Hamilton, die de vorige editie van de Duitse GP naar zijn hand zette. De laatste die tweemaal op rij zegevierde: Nigel Mansell (1991-1992).

EPA

Plattegrond circuit

Het circuit van Hockenheim telt zestien bochten en is 4,57 kilometer lang. Ook in de GP van Duitsland is er een derde DRS-zone toegevoegd.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jozef Van den Donder

  Pedro , ook een plakboekske van froomke ?

 • Dirk Vregels

  Waarschijnlijk is het ook de laatste keer dat Vandoorne daar zal rijden want de geruchten dat zijn stoeltje zal worden overgenomen zwellen aan en aanbiedingen van andere teams zijn er niet en krijgt hij niet.

 • Pedro Gonzalez

  Nog een artikel voor mama Vandoorne voor haar reeks plakboeken.

 • sylvain roobaert

  Voor Stoffel weeral achter de feiten aanhollen , als je wagen niet top is ga je gewoon af in dat wereldje . Stoffel zeker goeie piloot maar heeft de pech met mindere wagen te moeten rijden . Geef hem Red bull of Mercedes en na paar races rijd hij naar het podium , zeker weten . Rijd bovendien veel slimmer dan zijn taalgenoot . Hopelijk krijgt hij voor toekomst de kans in iets beters ...