Ga naar de mobiele website
^ Top

D'Ambrosio wordt derde rijder bij Lotus: "Goed voor mijn ontwikkeling"

belga
Jérôme D'Ambrosio wordt derde rijder bij Lotus. Dat deelde de Engelse Formule 1-renstal vandaag mee. De 26-jarige Brusselaar wordt de stand-in van de Fransman Romain Grosjean en de Fin Kimi Räikkönen.

"Dit is een nieuwe stap vooruit in mijn carrière", zegt D'Ambrosio in een persbericht. "Vorig jaar reed ik de races voor een kleiner team en leerde ik al veel over de Formule 1. Nu krijg ik de kans om als testpiloot bij één van de topteams te werken. Dit is goed voor mijn ontwikkeling."

"Met de wedstrijdervaring die ik opdeed, beschik ik nu ook over de nodige bagage om een waardevolle bijdrage te leveren bij Lotus. Natuurlijk zou ik nog graag racen, maar dan wel bij een topteam. Als dat niet kan, dan liever testpiloot. Dat is de keuze die ik gemaakt heb. Het verlangen om ooit weer een race te kunnen rijden, vormt een extra motivatie om deze job zo goed mogelijk te doen", besluit onze landgenoot.
 
"Uiterst gemotiveerd"
"D'Ambrosio is uiterst gemotiveerd en talentvol. En dat hij een volledig seizoen 2011 afwerkte is een groot voordeel", verklaarde teammanager Eric Boullier. "In 2010 maakte hij op mij al indruk als reserverijder voor ons team (Renault) en in de young driver test. Hij zal ons team perfect aanvullen."
 
Vorig jaar kwam D'Ambrosio uit voor Marussia Virgin. Bij die renstal werd zijn plaats voor volgend seizoen ingenomen door de Fransman Charles Pic. (belga/svm)

Photo News
belga
Meer over


Meld een bug