D'Ambrosio rijdt in Formula E voor Dragon Racing

BELGA
Jérôme d'Ambrosio (28) gaat de kleuren van het Amerikaanse team Dragon Racing verdedigen in de eerste editie van het Formule E kampioenschap, dat op 13 september in Peking van start gaat. Naast zijn programma met Bentley in de Blancpain Endurance Series (hij rijdt dit weekend de 24-uren van Spa), zal d'Ambrosio aantreden in het gloednieuwe kampioenschap voor elektrich aangedreven wagens.

Na afgelopen week de bolide van China Racing te hebben bestuurd tijdens officiële tests in Donington, heeft de voormalige F1-piloot van Virgin en Lotus getekend bij het Amerikaanse Dragon Racing. D'Ambrosio's ploeggenoot wordt de Engelsman Mike Conway.

"Ik kijk er echt naar uit om met Dragon Racing in dit historische eerste seizoen van de Formule E te kunnen aantreden", reageerde d'Ambrosio. "Ik ben ervan overtuigd dat we samen prachtige prestaties kunnen neerzetten."

"Aanwinst"
"Ik ben heel blij dat we d'Ambrosio als piloot kunnen strikken hebben", kinkt het bij teameigenaar Jay Penske. "Zijn prestaties in de Formule 1 en zijn recente resten in de Formule E hebben me ervan overtuigd dat hij een echte aanwinst is voor het team."

Zeventien van de twintig zitjes in de Formule E zijn nu toegewezen. Andretti Autosport zoekt nog één piloot, China Racing twee. Jérome D'Ambrosio zal het onder andere opnemen tegen de Brazilianen Bruno Senna en Lucas Di Grassi, de Italiaan Jarno Trulli, de Duitser Nick Heidfeld, de Amerikaanse Katherine Legge en de Portugees Antonio Felix da Costa.