Charles Leclerc tekent nieuw miljoenencontract bij Ferrari

Photo News
Charles Leclerc zit ook de komende seizoenen in een Ferrari. Het contract van de 22-jarige Monegask is met drie jaar verlengd, waardoor hij nu tot het einde van 2024 vastligt.

Voor deze verlenging krijgt Leclerc ook een flinke zak geld mee. Volgens de geruchten uit de Italiaanse kranten gaat hij nu negen miljoen euro per jaar verdienen, drie keer meer dan hij nu verdient.

De Monegask eindigde in 2019 in zijn eerste seizoen bij Ferrari als vierde in het WK. Hij won twee Grote Prijzen (België en Italië), veroverde zeven keer de pole en stond tien keer op het podium. Met Leclerc hoopt Ferrari op de eerste wereldtitel bij de constructeurs sinds 2008. De laatste coureur die wereldkampioen werd bij de Scuderia? Kimi Räikkönen in 2007.

“Ik ben heel blij om bij Scuderia Ferrari te blijven. Dit jaar kunnen rijden voor het meest illustere team in de Formule 1 was een droom voor mij”, zegt de 22-jarige Leclerc, die ook in 2020 een duo zal vormen met Sebastian Vettel. De Duitser werd vijfde in het WK. Het nieuwe F1-seizoen begint half maart in het Australische Melbourne. Op 11 februari stelt Ferrari zijn nieuwe bolide voor. 

AFP

Stoelendans in 2021?

Veel topcoureurs, zoals Lewis Hamilton en Max Verstappen, hebben een contract dat aan het einde van het komende seizoen afloopt. De kans bestaat dat er dus een flinke tombola gaat ontstaan voor het belangrijke 2021-seizoen, waarin heel wat van de huidige reglementen vervangen worden door nieuwe. 

AP
AFP6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Boom

  De wereld is groter dan nederland Ton Hartings. Proficiat Charel. En nu volle gaas vooruit

 • ton hartings

  tom philips droom maar lekker verder als je begrijpt wat ik bedoel

 • annie laureys

  de salarissen zijn VEEL lager als in de voetbal , in de F1. spreken ze van jaar salaris , in voetbal over week salaris dat met je X 52 doen ( ik vind het zeker een schande van die hoge bedragen zouden meer moeten in de jongeren investeren )

 • Alan Janssen

  Vraag me altijd af hoe je zulke salarissen kunt rechtvaardigen....

 • Ineke Visser

  Gefeliciteerd Leclerc je hebt het ook zeer zeker verdient!