Caterham hoopt in 2015 aan te treden met bolide van 2014

PHOTO_NEWS
Het noodlijdende Formule 1-team Caterham, momenteel onder het beheer van een curator, hoopt in 2015 te mogen aantreden met zijn bolide van het seizoen 2014. Dat zou heel wat kosten besparen, zo meldde de Brits-Maleisische renstal aan het Engelse persagentschap Press Association (PA).

Caterham verkeert in grote financiële problemen en was er daarom niet bij tijdens de GP's in de Verenigde Staten en Brazilië. Alleen dankzij crowdfunding kon de renstal voldoende middelen verzamelen om deel te nemen aan de slotmanche van het WK in Abu Dhabi.

Volgens Finbarr O'Connell, de bewindvoerder van Caterham, zijn de F1-commissie en de Internationale Automobielfederatie (FIA) overeengekomen om de zwakste teams te helpen door hen toe te staan volgend jaar hun racewagens van 2014 te gebruiken.

Deze maatregel, die woensdag op een FIA-bijeenkomst in Doha nog moet bekrachtigd worden, zou mogelijke overnemers van Caterham kunnen overhalen. Zo worden immers de zware kosten voor het ontwikkelen van een nieuwe bolide vermeden.