Autosportfederatie start onderzoek naar crash Alonso

REUTERS
De internationale autosportfederatie FIA gaat de crash van Formule 1-piloot Fernando Alonso tijdens de testrace in Barcelona onderzoeken. "We willen het ongeval zo nauwkeurig mogelijk bestuderen'', zegt een woordvoerder op de website van Autosport. De Spanjaard vloog op 22 februari met zijn McLaren uit de bocht en ramde een vangrail. De tweevoudig wereldkampioen liep een hersenschudding op en lag drie dagen in het ziekenhuis.

De FIA onderzoekt zelden crashes tijdens testraces, maar het doet dat nu wel omdat Alonso enkele dagen in het ziekenhuis heeft doorgebracht. Mogelijk levert het onderzoek nieuwe inzichten op om de veiligheid in de Formule 1 te vergroten. De FIA nam vorig jaar ook al extra veiligheidsmaatregelen na de zware crash van Jules Bianchi in de Grand Prix van Japan. De Fransman ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Windvlagen
McLaren heeft de crash zelf al onderzocht en de Britse renstal was tot de conclusie gekomen dat er geen sprake was van een technisch of mechanisch mankement aan de auto. De Spanjaard zou de controle over zijn bolide zijn verloren door de harde en onvoorspelbare windvlagen op het circuit.