Analyse van onze F1-watcher: “Voorkeursbehandeling Hamilton zorgde ervoor dat hij kansloos was tegen Bottas”

AFP
Bottas - Hamilton - Verstappen: de uitslag van de eerste grand prix van het jaar. Oké: Valtteri Bottas zette een foutloos nummer neer. De Fin kwam perfect uit de startblokken. Zette daarna geen band verkeerd. Draaide rondjes als een metronoom. Kon een strak tempo aanhouden. Maar veel meer dan de vraag waarom Bottas de eerste grand prix van het seizoen won, is de hamvraag waarom Lewis Hamilton geklopt werd.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Berg

  Flutanalyse. Bottas reed weg bij de start, dus nog voor de bandenwissels. LH reed tweede en daar is hij ook geëindigd. Bandenwissels veranderden er dus niets aan.

 • Guy Custers

  Als je goed luistert hoor je dat Lewis bij de start even een foutje maakt in de combinatie gas/koppeling, kan de beste gebeuren, anders had het héél waarschijnlijk anders uitgedraaid, dan was er ook een heel andere strategie toegepast.

 • Marc Vanheste

  Ook in de F1 is geduld soms een goede zaak. McLaren wisselde de Honda motor voor een Renault en wat blijkt nu, de Honda motoren zijn dit jaar zeer competitief.

 • Hans Mannaerts

  Het gaar hier niet om een voorkeursbehandeling van Hamilton, maar om een strategische keuze. Vettel zat op amper 2s van Hamilton terwijl Hamilton er 4 achter Bottas zat. Door Hamilton eerst de pits in te roepen ben je zeker dat deze Vettel voor blijft en ook als Bottas een ronde later beslist om binnen te gaan blijft hij eerste. De piloot in eerste positie mag als eerste kieze of hij deze ronde binnenkomt. Als deze neen zegt is de pit vrij voor nummer 2.

 • Erwin Van Roy

  goede start van Mercedes begreep de pits keuze van het team niet goed maar Mercedes zal wel een verklaring hebben. En voor de mensen die gisteren nog bezig waren van de goede keuze bij Mclaren om Vandoorne te vervangen Nando (auto Alonso) en Sainz allebei een slechtere prestatie neer gezet dan Vandoorne vorig seizoen. Ben benieuwd hoe deze mensen dit gaan verklaren.