Exclusief voor abonnees

Amper officieel nieuws sinds dramatisch ongeval in 2013: onze Formule 1-watcher blikt terug op vijf jaren van mysterie rond Schumacher

Michael Schumacher.
Photo News Michael Schumacher.
Dag op dag. Vijf jaar geleden al. Banaal skiongeval. Fait divers. Maar deze keer bliksemde het nieuws de wereld rond. De man op de latten was immers geen Jan Modaal, wel de meest ­succesvolle autocoureur ooit. En hij vocht voor zijn leven. Sinds die 29ste december in 2013 werd het mysterie rond Michael Schumacher alleen maar groter. Waarom eigenlijk?

29 december 2013 was het dus. Michael Schumacher bracht oud naar nieuw door met zijn gezin en een paar vrienden in het Franse Méribel, waar hij een chalet had. Rond 11 uur sloeg het noodlot toe, toen het gezelschap voor de lunch nog snel een streepje ging skiën, daar op 2.700 meter hoogte. Schumacher raakte met een van zijn ski’s een steen die vervaarlijk onder de sneeuw zat verstopt. De man die bijna twintig jaar lang zijn ­leven had geriskeerd in de snelste auto’s ter wereld, viel en klapte met zijn hoofd tegen een rotsblok.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ramon Simon

  Schumacher is een publiekelijk figuur. Hij wordt rijkelijk betaald door sponsoren hiervoor. Zonder die miljoenen fans zou dit niet mogelijk zijn, dus op de een of andere manier is iets van informatie toch wenselijk. Mij boeit het niet want ik aanbid geen personen. Wel was ik fan van hem tijdens de F1.

 • Rayan El Arami

  Laat die mensen met rust! Die man is jullie eigendom niet. Als de familie er geen behoeft aan heeft om met nieuws naar buiten te komen dan is dat hun volste recht. Met dank aan fakebook dat een generatie gekweekt heeft die denkt alles van iedereen te moeten weten en niet meer weet wat privacy is.

 • Mirco Waem

  Ach..zoveel geheimzinnige gedoe. Maar indien zijn familie niet staat te springen om informatie te delen betreft hoe hij het stelt, dan moet je dat respecteren. Spijtig voor de fans.

 • patrick claeys

  Ach... De grote fout van dit "mysterie" ligt bij de familie zelf. Hoe wanhopiger ze proberen alles geheim te houden, hoe interessanter het voor de media wordt! En waarom moet dat eigenlijk???

 • Debby De Winter

  Erg en ik begrijp de prive sfeer. Maar hij had wel fans he. Af en toe een nieuwtje laten weten aan die trouwe supporters is dat zoveel gevraagd. Ze zullen dat wel respecteren hoor.