Ga naar de mobiele website
^ Top

Afperser veroordeeld die ermee dreigde om kinderen van Michael Schumacher te doden

Photo News
Een afperser die ermee dreigde om de kinderen van F1-legende Michael Schumacher te doden, is tot een jaar cel veroordeeld waarvan negen maanden voorwaardelijk.

De 25-jarige man stuurde in februari 2016 een mail naar Corinna, de echtgenote van Schumacher. Daarin eiste hij een bedrag van een miljoen dollar. "Als het geld op 31 maart 2016 niet geleverd is, zullen uw kinderen sterven. In de Formule 4 gebeuren veel ongevallen...", liet de afperser weten.

De politie kon de man makkelijk identificeren omdat hij zijn bankgegevens in de boodschap had achtergelaten. Zijn advocaat pleitte dat zijn cliënt tot de dag van vandaag niet weet waarom hij zich met afpersing heeft ingelaten. Naast zijn celstraf werd de man veroordeeld tot 4.500 euro boete en 50 uur taakstraf. Hij moet ook een psychiatrische behandeling ondergaan.

Michael Schumacher heeft twee kinderen: dochter Gina-Maria (20) en zoon Mick (18). Die laatste rijdt momenteel mee in de F3, maar was op het moment van de afpersing actief in de F4.

Mick Schumacher.
Getty Images Mick Schumacher.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug