Adviseur van Red Bull en Max Verstappen: “Ocon heeft geluk dat Jos Verstappen hier niet was”

Max Verstappen en Helmut Marko.
Getty Images Max Verstappen en Helmut Marko.
Helmut Marko, de technische adviseur bij Red Bull, heeft met een fikse knipoog gereageerd op de duw- en trekpartij tussen Max Verstappen en Esteban Ocon na afloop van de Grand Prix van Brazilië. “Hij (Ocon, red.) heeft geluk dat Jos hier niet was.”

Desondanks kon Marko niet lachen om de actie van Ocon, waarbij hij Verstappen torpedeerde. “Een coureur van Mercedes (Ocon staat onder contract bij Mercedes red.) heeft ons de overwinning gekost. En zowaar een coureur die voor 2020 voor dat team gaat rijden”, vertelt Marko aan het Duitse Autobild.

Ondanks het verhitte opstootje na afloop van de race werden Verstappen en Ocon een uur later gezien terwijl ze de handen schudden.

MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko during final practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2018 in Mexico City, Mexico.  Mark Thompson/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
AFP MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko during final practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2018 in Mexico City, Mexico. Mark Thompson/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Thys

  Max is smaakmaker maar helaas niet altijd in positieve zin ! Mits een beetje verstand zou het een hele grote kunnen zijn/worden.Zoals hij zelf aantoont ziet hij zelf zijn fouten niet in,wil hij ze ook niet inzien, wil er niks van leren en ooit (ik hoop het niet) zal er iets meer mis gaan.Hopelijk voor hem en anderen hoeven er geen fatale dingen te gebeuren !

 • Gilbert Vermeersch

  Max is een zeer grote belofte maar heeft zichzelf in de miserie gereden, niet de schuld van Ocon, die reed al bijna in het gras. Het gedrag van vader en zoon getuigd van weinig klasse.

 • Guy Bevers

  Brokkenpiloot Verstappen.

 • patrick morel

  In de kop van Max zit het nog altijd niet goed. Zo de deur dichtdoen is vragen om problemen, soms rijdt hij met een rode waas voor zijn ogen.

 • Henkie Janssen

  Wat een overdreven gedoe over een paar duwtjes. Hoe vaak zijn coureurs niet op de vuist gegaan en hebben ruzie gehad waaronder ook de grote namen. Die mannen hebben de adrenaline uit de oren komen dan vind ik het niet vreemd dat er wat geduwd wordt. Op het voetbalveld zie ik ergere dingen.